Search
Close this search box.

Jazz u Močvari

Jazz u Močvari je program osmišljen kao platforma za promociju i prezentaciju domaće i inozemne jazz scene, kojoj unatoč povijesnom značaju i stalnoj aktualnosti kronično nedostaje prostor. Iako je Močvara od samog osnivanja 1999. povremeno održavala jazz koncerte, glavni poticaj za pokretanje redovitog programa bio je velik uzlet domaćeg originalnog, inovativnog i autorskog jazza posljednjih godina.

Cilj programa je redovito organiziranje jazz koncerata, stvaranje stalne publike i kreiranje prostora za suradnju među jazz glazbenicima. Koncept programa obuhvaća šire poimanje jazza, od tradicionalnog pa do eksperimentalnog, improvizacijskog, avangardnog ili onog koji je pomiješan i s drugim glazbenim žanrovima poput word musica i elektronske glazbe.

Jazz u Močvari redovito organizira koncerte, barem jednom mjesečno, nerijetko dajući prostor veoma mladim i neafirmiranim glazbenicima. Tijekom 2022. održali smo 23 koncerta, uključujući i suradnje s Impronedjeljkom, Sunrise Sessions, Talijanskim institutom za kulturu i HRT-om.

Jazz u Močvari je 2019. godine započeo Manuel Manzin, zatim je program vodila Nina Romić, dok je trenutna voditeljica programa Laura Tandarić, glazbenica i urednica Močvarnog programa.

Kontakt:
laura@mochvara.hr

Facebook