Search
Close this search box.

Močvara info

FAQ / Česta pitanja

Evo nekih vaših mogućih pitanja i nekih odgovora. Ako ne nalazite odgovor na vaše pitanje ovdje javite se na mochvara@urk.hr.


Želim nastupati ili organizirati neki događaj u Močvari. Što da radim?

Pošalji e-mail sa svim detaljima na adresu mochvara@urk.hr, badanjak@mochvara.hr i laura@mochvara.hr. U slučaju da smo zainteresirani za suradnju javit ćemo se. Napominjemo da svakodnevno primamo jako puno e-mailova s različitim upitima, tako da nismo u mogućnosti obećati da ćemo na sve odgovoriti. Hvala na razumijevanju!


Novinar sam i želim se akreditirati. Što da radim?

Pošalji upit na e-mail badanjak@mochvara.hr najkasnije dva dana prije događaja i dobit ćeš odgovor da li je tvoj zahtjev odobren. Prednost pri odobravanju imaju oni koji su se na vrijeme javili i koji prilože dokaz o najavi događaja.


Izgubio sam nešto u Močvari.

Najbolje je da dođeš u klub tokom sljedećeg programa i pitaš dežurnu osobu ili šankera za to. Možeš poslati i e-mail sa svojim podatcima na mochvara@urk.hr, pa ćemo ti se javiti ako nađemo nešto.


Ako je koncert otkazan da li mogu dobiti natrag novac za kupljenu ulaznicu?

Močvara se maksimalno trudi da se nijedan događaj ne bude otkazan i u povijesti kluba bilo je tek nekoliko otkazanih događaja i to ne našom voljom, već zbog nekih okolnosti na koje nismo mogli utjecati. Ako se zbog neke više sile ipak dogodi otkazivanje obavezno vraćamo novce za karte, a uputu o tome objavljujemo u najskorijem roku na našoj web stranici. U slučaju da neki događaj ne organiziramo mi, nego neki drugi organizator u našem prostoru onda ne možemo preuzeti odgovornost vraćanja novaca, iako i u tom slučaju činimo sve što možemo da organizator izvrši povrat.


Konzumacija cigareta i droga u klubu

Konzumacija bilo kakvih droga u klubu nije dozvoljena. U slučaju da netko to prekrši redar ga ima pravu tu večer udaljiti iz prostora. Pušenje cigareta u klubu prema aktualnom zakonu nije dozvoljeno. Pušenje na terasi ispred kluba je dozvoljeno. Apeliramo da poštujete ovo, jer u suprotnom možete samo nanijeti štetu sebi i klubu.


Kakva je politika oko fotografiranja ili snimanja događaja u Močvari?

Dozvoljeno je, osim u slučajevima kada postoji neko ograničenje propisano od managementa izvođača, o čemu stavljamo obavijest na klub na dan događaja.


Napravio sam fotografije na nekom događaju u Močvari i htio bih da ih objavite na www.mochvara.hr.

Pošalji na badanjak@mochvara.hr fotografije, a za slučaj da se odlučimo objaviti tvoje fotografije nagradit ćemo te nekim besplatnim ulazom ili pićem.


Komentari na program, želje i prijedlozi.

Vaši komentari na program, želje i prijedlozi su nam važni. Šaljite sve na mochvara@urk.hr.

Kako do Močvare?

TAKSI SLUŽBE

0607777 Eko taxi
011212 Cammeo taxi

Što je Močvara?

Močvara je klub neprofitne udruge građana Udruženje za razvoj kulture ”URK”, otvoren 1999. godine u Runjaninovoj ulici u Zagrebu, a od 2000. do danas djeluje u bivšoj tvornici Jedinstvo u kvartu Trnje uz obalu rijeke Save.

Program Močvare sastoji se od koncerata, partyja, izložbi, kazališnih predstava, filmskih, književnih i diskurzivnih programa te radionica.

Kroz godine rada Klub je postao centar alternativne kulture i siguran prostor za mlade, za drugačije i za pripadnike različitih supkultura koji se u Močvari osjećaju ugodno i na prijateljskom teritoriju.

Vidimo se u Močvari!

Što je URK?

Udruženje za razvoj kulture „URK“ je neprofitna udruga građana koja posluje po načelima društvenog poduzetništva osnovana 1995. godine u Zagrebu iz potrebe za obnovom kulture mladih, uništene ratom i nacionalističkim kulturnim politikama. Pokrenut entuzijazmom aktera underground scene, URK je uz još nekoliko bitnih pojava poput Arkzina i Attacka značajno utjecao da tzv. “mračne devedesete” postanu prošlost.

URK uporno paralelno stvara nov, kvalitetan, zabavan i društveno važan program i bori se za uvjete u kojima takav program može opstati u inače komercijalno i politički nepovoljnim uvjetima, te je zbog toga već dugo prepoznat kao jedna od vodećih organizacija nezavisne alternativne kulture u Hrvatskoj.

Neke od aktivnosti koje URK provodi i koje imaju bogatu prošlost i perspektivnu budućnost su: 

– vođenje kultnog alternativnog Kluba Močvara kao društveno-kulturnog centra s prepoznatljivim programom i profiliranog kao siguran prostor za različitost i uključivanje

– organizacija Human Rights Film Festivala u suradnji s Multimedijalnim institutom 

– održavanje niza programa neformalne edukacije zapostavljenih tema i vještina

– osnivanje i/ili aktivno sudjelovanje u domaćim i međunarodnim mrežama civilnog društva i aktera u kulturi (Clubture, Mreža mladih Hrvatske, Upgrade, Trans Europe Halles, Scenergies, Liveurope, EEnlarge Europe, Udruga koncertnih Promotora – Promo…)

– izdavaštvo i arhiviranje u svrhu očuvanja i promocije značajnih trenutaka alternativne povijesti (Močvara i priča o URK-u, Mance – Tajna starog hrasta, Performans: od futurizma do danas, knjige Igora Hofbauera…) 

– održavanje i osvježavanje prepoznatljivog vizualnog identiteta kojeg desetljećima stvaraju neki od najvažnijih likovnih umjetnika raznih generacija 

– uključivanje mladih u rad putem uspostavljenog volonterskog programa

– razvoj i promoviranje društvenog poduzetništva 


DOKUMENTI

Kontakti

KLUB MOČVARA
TRNJANSKA STRUGA 34
10000 ZAGREB
TEL KLUB: 01 6159 667

općenita pitanja: mochvara@urk.hr
booking: mochvara@urk.hr, badanjak@mochvara.hr, laura@mochvara.hr
promocija, web: badanjak@mochvara.hr
marketing: marketing@mochvara.hr
tehnika: tech@mochvara.hr
administracija, financije: administracija@mochvara.hr
ugostiteljstvo: sank@mochvara.hr
korištenje prostora: koristenjeprostora@mochvara.hr

ulaznice: ulaznice@mochvara.hr

UDRUŽENJE ZA RAZVOJ KULTURE „URK“

TRNJANSKA STRUGA 34

10000 ZAGREB

TEL/FAX: 01 6159 668

mochvara@urk.hr

oib: 71367203326

IBAN HR2323600001101399357


MOČVARA d.o.o.

TRNJANSKA STRUGA 34

10000 ZAGREB

TEL/FAX: 01 6159 668

administracija@mochvara.hr

oib: 84960961356

IBAN HR4923600001101355821