Search
Close this search box.
Intervju: Kids From The Sky
24 lipnja, 2022.

Kids from the sky je alternativni je pop bend čiji smo energični nastup već imali priliku vidjeti na prvom Podrži Scenu! festivalu. Članovi benda su Robin Petić (bubnjevi) i Teo Golub (vokal), a njihov rad počeo je 2017. godine. 2020. potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Aquarius Records, a najveći uspjeh doživjeli s pjesmom Prolazna Stvar koja je izašla u listopadu 2021. godine. Njihov glazbeni stil definiran je kao alternativni pop kreiran od raznih glazbenih žanrova.


Pitanja su postavljali volonteri Močvare (MV):
Helen Mirna Vučić, Benjamin Lovrenović

MV: Možete li se ukratko predstaviti i sažeti glazbenu povijest prije benda Kids from the Sky.
Robin: Kids from the Sky je bend osnovan 2017. godine, nastao kao glazbena ideja Tea Goluba koji je prije Kids from the Sky djelovao kao solo umjetnik, no razvijajući glazbene ideje je shvatio da bi takva glazba imala više smisla kroz bend te u bendu surađuje s bubnjarom Robinom Petićem.

Helen: Moram priznati da mi se vaša glazba vrlo svidjela, iako sam okorjela metalka. Pjesme imaju izvrsnu energiju, posebno mi se sviđaju tekstovi pa me zanima tko ih piše? Što je inspiracija iza tekstova, vaša osobna iskustva, osjećaji i doživljaji ili se i nešto drugo umiješa?
Teo: Pisac sam svih tekstova i definitivno težim da je svaki tekst dio mene i moje osobno iskustvo. Sve sto pročitate ili čujete nije napisano tek toliko, već su to moji stvarni osjećaji i misli. Inspiraciju je jako teško opisati i dolazi iz raznih podražaja, ali ponajviše iz moje potrebe da svoje unutarnje nemire i misli stavim na papir i pretvorim u pjesmu.

Helen: Od svih do sada, najdraža pjesma mi je Neon Case. Uključuje li se i Robin u vokalni dio benda i obrnuto? Kakav je odnos između teksta, melodije i ritma u vašem stvaralačkom procesu?
Teo: I nama je jako draga Neon Case, a posebno u live izvedbi jer ima nevjerojatnu energiju. Robinov doprinos najviše se iskazuje kroz live nastupe. Cijela neka ideja, od teksta, melodije i aranžmana polazi od Tea, te Robin taj ritam pretvara u live izvedbu na bubnjevima.

MV: Kakva publika dolazi na vaše koncerte? Na kakvu publiku ciljate?
Teo: Naša glavna publika je u dobnoj skupini 15 do 25 godina i to je uglavnom publika koja je spremna puno skakati za vrijeme koncerta.

MV: Križevci imaju živu alternativnu scenu za razliku od mnogih drugih manjih gradova, a ključno mjesto je Klub Kulture. Je li to utjecalo na vaše bavljenje glazbom?
Robin: Zahvaljujući Klubu Kulture alternativna i live scena je jako zastupljena u Križevcima. To nam je definitivno pomoglo u glazbenom razvoju jer smo u Klubu dobili prve prilike za nastupe uživo gdje smo stjecali ‘zanat’, kako bi se reklo.

MV: Ovo nije prvi put da svirate u Močvari. Kakva su vaša iskustva vezana za klub Močvara?
Robin: Prvi naš nastup u Močvari je jedan od najboljih nastupa koji smo imali tako da imamo jako lijepo sjećanje na Močvaru i nadamo se da će ovaj put biti još bolje! 


MV: Definicija ste klišejne izjave ‘svjetski, a naše’, imate li takve ambicije, kakva je za sada perspektiva internacionale? Nadam se da će nebeska djeca prodrmati i svjetsku scenu, treba joj osvježenje.
Teo: Definitivno imamo ambicije da širimo našu glazbu sto je šire moguće, ne postavljamo si granice i barijere, želimo ovu priču razviti što je više moguće. Ako vi kažete da ćemo prodrmati scenu, neka vam se riječi pozlate.

MV: Izdvajate se na pop sceni autentičnošću i kvalitetom, talentirani ste mladi ljudi koji su pritom dosta ozbiljni i čvrsto usmjereni, s već prepoznatljivim audio-vizualnim identitetom. Kako biste vi ukratko opisali svoj identitet i usmjerenje?
Teo: Želimo od Kids from the Sky napraviti utočiste za sve ljude koji se osjećaju kao da ne pripadaju okolini u kojoj žive ili su na bilo koji način drugačiji. Želimo biti progresivni, zastupati liberalne svjetonazore i svojom glazbom otvarati vrata u druge perspektive.

Benjamin: Koji vam je pristup najviše pomogao u promicanju benda, gigovi ili društvene mreže i glazbene platforme? Je li potpisivanje ugovora s Aquarius Recordsom bilo presudno za vašu glazbenu karijeru? Što se promijenilo nakon potpisivanja ugovora?
Robin: Uvijek se čini da live nastupi privuku najviše nove publike i ostave najdublji dojam na fanove. Ulažemo puno truda u nastupe jer smatramo da to što stvaramo najbolje dolazi do izražaja na live nastupima. Danas je vrijeme kada nije nužno imati izdavača kako bi ti se dogodile velike stvari, ali mi s Aquariusom imamo dobar odnos i podrška su nam u svemu što radimo. Konačno gledajući, najviše je do nas i našeg truda i to nas je najviše dovelo tu gdje smo danas.

MV: Što privatno slušate, koji su vaši najdraži glazbenici? Za koje bi bendove rekli da su utjecali na vaš zvuk?
Teo: Nezahvalno je pričati o bendovima koje najviše slušamo jer ih toliko puno ima, ali vjerujem da kao tekstopisac i glazbenik ne bih postojao da nije bilo Red Hot Chili Peppersa koji su me uveli u glazbeni svijet.

MV: Za kraj preporučite nam po jedan album izvođača koji vrtite u zadnje vrijeme.
Robin: Prvi koji pada na pamet i zadnji koji je detaljno slušan je bio novi album od Harrya Stylesa “Harry’s House”.