Search
Close this search box.
Intervju: Green Milk from the Planet Orange
4 rujna, 2023.


Uoči koncerta 5.9.2023., popričali smo s Green Milk From The Planet Orange!

Pitanja postavljala: Laura Tandarić
Na pitanja odgovarao: dead k
Intervju prevela: Martina Glumac

Prije svega, želimo vam dobrodošlicu u Zagreb i naš klub Močvara, jedva čekamo vaš koncert! Za one koji vas ne znaju, možete li se ukratko predstaviti?
Pozdrav svima u Zagrebu! Mi smo GREEN MILK FROM THE PLANET ORANGE, bend iz Tokija, Japan. Osnovani smo 2001. godine i održali smo brojne nastupe u Japanu i SAD-u. Tijekom 2008. napravili smo kratku pauzu dok smo s aktivnostima nastavili 2016. s našim trenutnim basistom Damom i originalnim članovima dead k (gitara/vokal) i A(bubnjevi). Tijekom 2000-ih objavili smo dva albuma, a 2019. godine naša sadašnja postava objavila je album “Third”

Imate veoma zanimljivo ime, mnogi se vjerojatno pitaju što ono uopće znači. Možete li nam reći odakle vam inspiracija za naziv?
Što se tiče imena benda, prije nego što sam osnovao ovaj bend, riječi “GREEN MILK FROM PLANET ORANGE” sasvim iznenada su mi pale na pamet. Nisam ni sam siguran što to točno znači, ali kada vidite naš nastup, mogli biste pronaći poveznicu između naše glazbe i imena benda.

Kako je započelo vaše glazbeno putovanje? Je li Japan stimulativno okruženje za mlade glazbenike?
Naša rana glazba bila je mješavina progresivnog rocka poput Pink Floyda, apstraktnog jazza sličnog Sun Ra te alternativnog indie rocka koji podsjeća na Sonic Youth. S vremenom se ta fuzija proširila na elemente hard rocka poput Black Sabbatha, trash metala sličnog Slayeru i dramatičnog progresivnog stila Yesa, što je dovelo do razvoja našeg glazbenog identiteta. Japanska glazbena scena može se pohvaliti brojnim glazbenicima, no ipak privlačenje publike na koncerte ostaje izazov, što otežava održavanje kontinuirane aktivnosti. Vjerujemo da u zapadnim regijama poput Osake, Kagawe i Hiroshime ima intrigirajućih glazbenih scena.


Aktivni ste od 2001. godine, što znači da ste održali stvarno dosta koncerata. Postoji li neki koji biste izdvojili kao najluđi i zašto?
Bio je to nastup u Kumamotu, Japan, početkom 2017. Razlog? Pa, to su vjerojatno bili najgori uvjeti u kojima smo ikada bili! Nakon 15-satne vožnje morali smo još dodatno čekati prije početka koncerta. Kad smo konačno nastupili oko ponoći bili smo i više nego iscrpljeni, a rezultat je bio daleko od zadovoljavajućeg.

Što je glavna stvar koja vas inspirira kada stvarate glazbu?
Ovisi o trenutku, no tijekom procesa stvaranja glazbe često raspravljamo o temama vezanim uz svemir i znanstvene koncepte o energiji.

Kada ste doma i daleko od pozornice, koju glazbu najčešće slušate
Članovi slušaju raznoliku glazbu uključujući metal, techno, jazz i glazbu iz cijelog svijeta.

Kada biste mogli odabrati bilo koje mjesto na svijetu, gdje biste voljeli nastupati?
Ako je moguće, voljeli bi posjetiti Afriku ili Indiju i tamo nastupati.

Koji su vaši planovi za budućnost?
Već neko vrijeme nismo u mogućnosti kreirati novi album, tako da bi htjeli napraviti nove pjesme i objaviti album. Naravno, voljeli bismo opet otići na turneju i nastupati na različitim mjestima.

I na kraju, što biste poručili zagrebačkoj publici, što mogu očekivati od vašeg koncerta?
Veselimo se susretu sa svima u Zagrebu! Često čujemo povratne informacije od ljudi koji su bili na našem koncertu i rekli da je jedan od najboljih, pa smo sigurni da ćete i vi svjedočiti nevjerojatnom nastupu! Hvala vam puno.

Više o koncertu saznaj ovdje.