Search
Close this search box.

Cirkus u Močvari

Naša najmlađa platforma nastala je kroz suradnju Udruženja za razvoj kulture “URK”, Kluba Močvara i izvedbenog kolektiva Tricycle Trauma. Poznat po otvorenosti i volji da se program Kluba širi, a nezavisna kulturna scena osnažuje, Močvara je otvorila svoja vrata cirkuskim i izvedbenim umjetnicama i umjetnicima osiguravši im prostor i resurse za kreativni uzlet.

Cirkuski program u klubu započeo je 2018. godine jedinstvenom manifestacijom Noć mračnog cirkusa koja se do danas u kontinuitetu održava u Močvari. Tako su Klubom protutnjale brojne umjetnice i umjetnici kroz rezidencijalne programe, dovršene su i izvedene mnoge predstave, provedeni brojni stručni edukacijski programi, a ostvarena je i međunarodna suradnja s cirkuskom slovenskom scenom kroz gostovanja predstava i stručnih edukacija Društva za sodobno klovnovsko umetnost. Uz potporu Močvare, producirana je predstava Uzemljenje: duodrama za čovjeka i trapez koja je selektirana za rezidencijalni program na Islandu, a kasnije i izvedena na A! performance festivalu u gradu Akureyri na Islandu.

Kamen temeljac ovom programu položila je Ivana Pedljo, izvedbena i cirkuska umjetnica i pedagoginja koja ga vodi i danas.

Kontakt:
ivana.pedljo@mochvara.hr

Facebook