Search
Close this search box.

Vrelo zvuka

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija najmanje jednom mjesečno. Glavni fokus je na koncertima domaćih i stranih izvođača, ali organiziramo i radionice i okrugle stolove na povezane teme.

Močvara je od početka svojeg djelovanja 1999. povremeno organizirala etno koncerte, a 2017. je došlo do ideje kontinuiranog i konceptualnog programa koji je u potpunosti posvećen takvoj glazbi. Razlog tome je bio nepostojanje bilo kakvog sličnog kontinuiranog programa u Hrvatskoj, dok u Zagrebu već godinama nije bilo ni adekvatnog žanrovskog festivala.

Mnogobrojni održani koncerti pokazali su kako se radi o trenutno izuzetno jakoj sceni gdje iz spoja tradicije i moderne glazbe mnogobrojni glazbenici crpe veliku inspiraciju, a publika to također prepoznaje i dolazi u sve većem broju.

U okviru Vrela zvuka dali smo priliku mnogim mladim hrvatskim izvođačima u okviru programske linije Nova hrvatska etno scena, ali smo ugostili i mnogobrojne poznate hrvatske, regionalne i svjetske izvođače. Možemo spomenuti neka imena: Stella Chiweshe, Canzoniere Grecanico Salentino, Kries, Damir Imamović, Cinkuši, Monsieur Doumani, Maria Mazzotta, Black Flower, Braća Teofilović… Naš rad je vrlo brzo, osim od domaćih institucija, prepoznat i od strane europskih projekata pa smo bili dio programa MOST Music.

Voditelj programa od njegovog početka je Emir Fulurija, novinar te urednik i voditelj Izvorišta, emisije na Radio Studentu posvećene world musicu. On je i jedini hrvatski član EBU panela koji uređuje World Music Charts Europe, najutjecajnije svjetske world music top liste.

Kontakt:
emirfulurija@gmail.com

Facebook