Search
Close this search box.

Volontiram u Močvari

S ciljem oživljavanja opustošenog kulturnog života grada, djevojke i momci iz URK-a devedesetih su zavrnuli rukave, preorali grad i nasadili svježom kulturnom ponudom, a sve to na volonterskoj osnovi. Kao već stasali klub, Močvara i dalje njeguje volonterske vrijednosti kroz program Volontiram u Močvari.

Riječ je o zajednici kreativnih, britkih, aktivnih, kritički nastrojenih ljudi žednih znanja koji dijele ljubav prema nezavisnoj kulturi. Volonterske akcije kojima se bave su fotografiranje, pisanje izvještaja s koncerata, intervjuiranje močvarnih gostiju, bendova, umjetnica, sudjelovanje u organizaciji koncerata, filmskog, cirkuskog ili kazališnog programa, rad s mladima, asistiranje pri provođenju radionica, rad s arhivskom građom, rad na promociji kroz baratanje društvenim mrežama, postavljanje koncerata i produkcija, učenje o zvuku i svjetlu i još mnogo toga!

Mnoga istraživanja pokazala su da se priključivanjem volonterskom klubu osobe bolje osjećaju, imaju više energije zbog boravka u pozitivnom i stimulativnom okruženju, jačaju samopouzdanje razvojem novih i usavršavanjem starih vještina, uče i dolaze do novih spoznaja, a indeks sreće rapidno raste zbog svjesnosti da pozitivno doprinose nezavisnoj kulturnoj sceni grada. Svi zainteresirani mogu se priključiti preko ovog obrasca.

Volontiram u Močvari zakotrljao je Matija Čeh, naslijedio ga je Filip Pacak, a danas ga vodi Ivana Pedljo, izvedbena umjetnica i pedagoginja.

Kontakt:
ivana.pedljo@mochvara.hr

Facebook