Search
Close this search box.

Turbina – turbo tribina

Turbina – turbo tribina program je javnih predavanja i interaktivnih razgovora o različitim temama koje povezuje alternativni pristup životu, politici i umjetnosti. Tribine oblikuju aktualni događaji i želje publike Močvare, koja aktivno sudjeluje u raspravama kroz svoja pitanja i komentare i tako zadaje budući smjer programa.

Bez obzira radi li se o očito ozbiljnim (sagorijevanje na poslu, sigurni prostori) ili naizgled neozbiljnim (video igre, trap cajke) temama, Turbina održava standard kvalitete rasprave kroz kriterij izbora sugovornika – kome je najviše stalo i najviše zna o temi – uz balans etabliranih imena, mladih snaga i podzastupljenih i ranjivih skupina. Iako je možda opći dojam da postoji i previše diskursa, posebno u virtualnom prostoru, Turbina se kroz godine pokazala jedinim ustrajnim programom ovog tipa u Zagrebu. Mjesto gdje je moguće u javnosti pričati o temama koje srednja struja ignorira, zatire ili površno obrađuje, a od životne su važnosti, i gdje postoji jasan otklon od uvriježenih sofizama, manipulacija i prvoloptaštva.

Utemeljio ju je jedan od Močvarnih prvoboraca Mario Kovač još 2010., a nakon njega uspješno ju je vodio i naš renesansni Luka Antić. Trenutni voditelj je URK-ov koordinator projekata, sociolog i glazbeni kritičar Leonard Jurić.

Kontakt:
leo@mochvara.hr

Facebook