Search
Close this search box.

Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena

Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD-a), a provodi se uz financijsku podršku Active Citizens Fonda.

Alati kojima organizacije trenutno upravljaju administracijom i financijama su za razinu složenosti i većinu njihovih potreba nedostatni, a kreativna rješenja dostupna na hrvatskom jeziku izostaju. Naša cjelokupna intervencija osnažuje kapacitete OCD-a u području financija i administracije, razvija inovativne alate koji ostaju organizacijama civilnog društva i nakon završetka ovog projekta te unaprjeđuje komuniciranje o važnosti snažnog civilnog društva. Inovativnim pristupom i uključivanjem samih organizacija u dizajniranje rješenja ovaj projekt na jedinstven način omogućuje zajedničko kreiranje alata za poboljšanje financijsko-administrativnog poslovanja OCD-a i jačanje kapaciteta u području javnog komuniciranja njihovog društvenog doprinosa.

Predložena rješenja utemeljena su na dugogodišnjem iskustvu organizacija u partnerskom konzorciju, njihovim društveno poduzetničkim inicijativama koje im dodatno omogućavaju široku međusektorsku perspektivu i iskustvo. Projekt je usmjeren na povezivanje organizacija za jačanje otpornosti na krize, oslanjajući se na iskustva postojećih mreža, saveza i neformalnih inicijativa, razvoj open-source web platforme kao digitalne podrške zajedničkom djelovanju i osnaživanju kapaciteta, razvoj i provedbu ciljanih programa edukacija i mentorstva, razvoj priručnika za uspješno vođenje financijskog i administrativnog poslovanja, stažiranje radnica u financijama i trening javnog komuniciranja o financijskom zdravlju i društvenom doprinosu organizacija koji za cilj ima osnažiti kapacitete OCD-a da svoju misiju i svoje doprinose na razumljiv način uspješnije javno prenose, odnosno da pojačaju povjerenje javnosti. Dodatno, dio aktivnosti usmjeren je na razvijanje softvera za vođenje financija i administracije u OCD-ima, dizajniran sukladno potrebama korisnika.

Dobrobit od ovog projekta imat će sve progresivne organizacije civilnog društva definirane prema kriteriju Active Citizens Fonda, a široko postavljeno projektno partnerstvo osigurava provedbu aktivnosti diljem Hrvatske. Norveški partner Scanteam s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom i odmakom od hrvatskog konteksta osigurava svjež pogled na provedbu s obzirom da se projekt bazira na inovacijama.

Nositelj projekta: Udruženje za razvoj kulture „URK“

Partneri:
Gong
O.A.ZA. – Održiva Alternativa ZAjednici
Udruga “MI” – Split
Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono”
Scanteam


Razdoblje provedbe: 1. travnja 2021. godine do 30. travnja 2024. godine


Kontakt:
leo@mochvara.hr