Search
Close this search box.

Močvarni Laboratorij

Močvarni laboratorij je platforma neformalne edukacije, kreativni radionički program za sve dobne skupine koji nudi raznolike kategorije radionica za početnike, napredne i profesionalce.

U močvarnom labosu stječu se alati za razvoj praktičnih vještina, bruse već poznati zanati i znanja ili otkrivaju neistražena područja. Labos posebnu pozornost posvećuje mladima kroz projekt Kultura u akciji kojim okuplja učenice i učenike zagrebačkih škola (Klasična gimnazija, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazija Lucijana Vranjanina), ali i sve više škola i ustanova iz drugih hrvatskih gradova (Ekonomska škola Braća Radić iz Đakova, Srednja škola Ivan Seljanec i udruga K.V.A.R.K. iz Križevaca, Gradska knjižnica Pakrac).

Ovo je jedan od najstarijih programa Udruženja za razvoj kulture “URK” i kluba Močvara, njegov prvi voditelj bio je Nedim Ćišić, a naslijedili su ga Marko Tomaš, Kornel Šeper, Slobodan Alavanja i Sanjin Hasanefendić. Danas ga vodi Ivana Pedljo, izvedbena umjetnica i pedagoginja.

Kontakt:
ivana.pedljo@mochvara.hr

lab.urk.hr
Facebook