Search
Close this search box.
Jazz u Močvari: Impronedjeljak: Vasco Trilla & Diego Caicedo Duo, Federico Isasti
Ponedjeljak 8.4.2024.
vrata 20:00
početak 21:00

IMPRONEDJELJAK/IMPROMONDAYS
serijal slobodno improvizirane i kreativne glazbe/series of free improvised and creative music

VASCO TRILLA – bubnjevi, udaraljke (Španjolska)
Web: vascotrilla.com, Facebook, Youtube 

Jedan je od najaktivnijih, najsvestranijih i najkreativnijih bubnjara Barcelonske glazbene scene. Snimio je više od 100 albuma u rasponu od slobodne improvizacije, jazz rocka do progresivni rock metal i ambijentalna glazba.

Objavio je albume za izdavače kao što su Clean Feed Records, Cuneiform Records, No Bussiness, Not Two, Astral Spirits, Klopotec, Fmr records, Fundacja Sluchaj, Multikulti Project, Spontaneous Music Tribune, Raw Tonk, Creative Sources, Discordian Records, Gusstaff records, Urpa i Musell, Tripticks Tapes.

Surađivao je s Jamaaladeenom Tacumom, Ra Kalamom Bobom Mosesom, Marsom Williamsom, Patrickom Shiroishi, Elliot Sharpom, Steve Swellom, Susana Santos Silva, Jasper Stadhoudersom i mnogim drugima. Čini se da se ključni atributi njegova uspjeha sastoje od tri čimbenika: maštovitosti, međužanrovskog iskustva u izvođenju glazbe i stalna potraga za širenjem granica instrumenta.

“Vasco Trilla majstorski je vizionarski zvučni alkemičar, slikar zvuka suptilnosti i gracioznosti. Njegovo djelo ima veliku sposobnost mirovanja i prostora, kvalitete rijetke i prijeko potrebne u ovim kaotičnim, pretjerano stimuliranim vremenima. Ovo su iscjeljujuće udarne meditacije dubokog disanja koje kanalizira Señor Trilla izravno iz Duha kao blagoslov za um i dušu.”
– Ra Kalam Bob Moses

“Vasco je doista jedan od modernih majstora novog ‘slobodnog pristupa zvuku’ setu bubnjeva i udaraljkama. Prkoseći prihvaćenim konvencijama brzine i ‘blistavog’ sviranja seta bubnjeva, on daje nevjerojatnu glazbenu izjavu, vodeći nas kroz bezbroj tonova i emocija duž raznolikog i tonski hibridnog putovanja.”
– Pete Lockett

“On je nevjerojatan u mnogim aspektima, može koristiti sve što želite za kreativno bubnjanje. Iskreno govoreći, jedva da poznajem ikoga tako inventivnog u bubnjanju poput njega.”
– Maciej Lewenstein

DIEGO CAICEDO – gitarist, skladatelj (Kolumbija)
Web: diegocaicedoleon.wordpress.com

Studirao je glazbu na Universidad Autónoma De Bucaramanga u Kolumbiji, a kompoziciju je studirao na La Universidad Industrial De Santander u Bucaramangi kao i na Escuela Cristancho u Bogoti. Godine 2003. preselio se u Barcelonu kako bi studirao povijest, teoriju i praksu jazza. Nakon što se umorio od pristupa gitari isključivo iz akademske perspektive, počeo je istraživati i tražiti vlastiti izraz kako bi izašao iz okvira i oslobodio se ograničenja nametnutog tokom formalnog studija gitare. Trenutno je dio scene slobodne improvizacije/spontanog skladanja u Barceloni.

Koncert dua Vasco Trilla & Diego Caicedo dio je međunarodnog projetka ‘BETTER LIVE’. ‘Better Live’ is co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union and a part of the ‘Razsrediščenja’ concert cycle by Slovenian Zavod Sploh.

FEDERICO ISASTI – bubnjar, improvizator, skladatelj (Argentina)
Web: federicoisasti.com

Studirao je je kod Sergia Verdinellija, Eloya Michelinija, Pipija Piazzolle, Carlosa Riganti i Pepi Taveira te je išao na satove bubnjeva kod Kennyja Washingtona, Chesa Smitha, Toma Rainey i Gerald Cleaver. Njegov glavni interes kao umjetnika je kombiniranje akustičnog i elektroničkog zvuka kao i skladanje glazbe koji uključuje i improvizaciju i inovativativnost.

Federico je svirao i snimio više od 20 albuma s mnogim renomiranim glazbenicima kao što su Elias Stemeseder, Ernesto Jodos, Juan Cruz de Urquiza, Mike McCormick, između ostalih. Obišao je Urugvaj, Peru, Čile i Argentinu sa ‘Salesom de Bañom’, jednom od najslavnijih rock grupa u Latinskoj Americi. Nagrađen je 2019 potporom ”Beca a la Creación (Fondo Nacional de las Artes, Argentina) za skladanje glazbe za klavirski trio i elektroniku s ansamblom ‘La Disidencia de las Máquinas’. Također je snimao i skladao elektroničku glazbu za plesne predstave i kratke filmove. Trenutno je fokusiran na skladanje za različite elektro akustične ansamble. Predvodi ‘La Disidencia de las Máquinas’ (klavirski trio i elektronika), ‘NUDO’ (klavirsko-bubanj duet), ‘Lo bueno no es de nadie’ (solo projekt s bubnjevima, recitiranim tekstovima i elektronikom) i svira kao sideman u različitim sastavima.

▬▬▬
Upad: dobrovoljni prilozi (preporuka 3 € ili više)

Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Zavoda Sploh.

Više o projektu Jazz u Močvari saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert