Search
Close this search box.
Jazz u Močvari: Impronedjeljak: Elliott Sharp
Ponedjeljak 1.4.2024.
vrata 20:00
početak 21:00

IMPRONEDJELJAK/IMPROMONDAYS
serijal slobodno improvizirane i kreativne glazbe/series of free improvised and creative music

ELLIOTT SHARP (SAD)  – el. gitara, elektronika
Web: elliottsharp.com, mitpress.mit.edu, Bandcamp, Instagram, Substack

Elliott Sharp američki je skladatelj, producent, multiinstrumentalist, teoretičar, autor i vizualni umjetnik. Njegov pristup glazbi obuhvaća fraktalnu geometriju, teoriju kaosa i genetic metaphors.

Dobitnik je nagrada Berlin Prize in Music i Guggenheim Fellowship.

Bio je sudionik na festivalima u Darmstadtu, Donaueschingenu, Shenzhen Tomorrow i New Music Stockholm festivalu. Sudjelovao je na Hessischer Rundfunk Klangbiennale i Venecijanskom bijenalu.

Za violinisticu Hilary Hahn Napisao je skladbu ‘Storm of the Eye’ koja je objavljena na njezinom Grammyjem nagrađenom albumu ‘In 27 Pieces’.

Njegova opera ‘Filiseti Mekidesi’ praizvedena je na Ruhr Triennale Bochum 2018., a opera ‘Die Grösste Fuge’ u Bonnu 2021. povodom obilježavanja 250 godina rođenja L. V. Beethovena, kao dio Beethoven@250.

Elliott Sharp ovom će prilikom izvesti svoje novo elektroakustično djelo ‘Endolith’ za gitaru i elektroniku. ‘Endolith’ kombinira algoritamske strukture s improvizacijom.

Improv session s lokalnim glazbenicima.

‘Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Zavoda Sploh.

art-organisation-cargo.hr

▬▬▬
Upad: dobrovoljni prilozi (preporuka 3 € ili više)

Više o projektu Jazz u Močvari saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert