Search
Close this search box.
Jazz u Močvari: Impronedjeljak
Ponedjeljak 19.2.2024.
vrata 20:00
početak 21:00

IMPRONEDJELJAK / IMPROMONDAYS
serijal slobodno improvizirane i kreativne glazbe / series of free improvised and creative music

Set 1:

JASON KAHN & ALEX RIVA DUO (Švicarska)
Web: jasonkahn.net, alexriva.noblogs.org, Jason Kahn Bandcamp, Jason Kahn Soundcloud, alexriva.noblogs.org

Jason Kahn – modularni synthesizer, radio, semplirani zvukovi
Alex Riva – blok flaute, efekt pedale

Jason Kahn je glazbenik, umjetnik i pisac. Živi u Zürichu, surađuje s mnogim međunarodnim glazbenicima u kontekstu slobodne improvizirane glazbe. Također je skladao brojna elektro akustična djela i grafičke partiture napisane za određene grupe i glazbenike. Njegov rad se može čuti na više od dvjesto solo, kolaborativnih i kompilacijskih izdanja. Kahnove instalacije i intervencije prikazane su u muzejima, galerijama, umjetničkim prostorima i javnim mjestima diljem svijeta. Njegovi tekstovi objavljeni su u knjigama, časopisima i kao liner notes uz mnoge audio publikacije. Ostale aktivnosti uključuju zvučna djela za radio, film, ples i kazalište. Također je dizajnirao brojne omote za CD, LP i kasete. Godine 2011. Kahn je pokrenuo izdavačku kuću Editions za objavljivanje vlastitih snimaka i zapisa.

Alex Riva je razvio osebujan način sviranja na raznim blok flautama. Kao improvizator i konceptualni glazbenik, AR je autodidakt. Aktivan je na free impro i underground sceni. Godine 2019. Popkredit Zürich mu je omogućio da provede 3 mjeseca u Varanasiju (Indija), gdje je snimao svoje sviranje uglavnom na otvorenom uz pozadinske zvukove. Njegov album Solos and More snimljen je s pjevačicom Bindhumalini u studiju 304 u Bangaloreu. S nepredvidivim triom ZGB (Dario Fariello na saksofonima, Mikael Szafirowski na e-gitari), AR je odsvirao više od 70 međunarodnih koncerata od 2015. Duo Irlumb s Dominikom Blumom (analogni sintisajzer) postao je trio Kilirlumb s Markom Kilchenmannom na kontrafagotu 2017. Najnoviji projekt AR-a je Vava Maudit s bubnjarom Gabrielom Valtchevom. Trenutno, AR svira između ostalih s Ilijom Belorukovim (saksofon, modularni sintisajzer), Yukarijem (flauta), Marinom Mello Andrade (harfa), Silvanom Schmidom (truba), Pablom Lienhardom (crackle sintisajzer). Također radi s plesačima, vizualnim umjetnicima i filmašima.

Tour supported by Fachstelle Kultur Kanton Zürich.

▬▬▬
Set 2:

TRILEMA (Zagreb):
VESNA PISAROVIĆ – glas
LUKA PERŠIĆ – alt sax
MAROJE PERŠIĆ – kontrabas

Vesna Pisarović i Maroje i Luka Peršić bacaju nas ravno pred složene glazbene nedoumice: kako izabrati put između tri idiosinkratična glazbena izričaja? Kako naći dodirne točke zvučnih eksperimenata glasa, kontrabasa i saksofona, bez njihovog utapanja u provjerene i očekivane forme i uloge? Kako uspostaviti trijalog improvizacije koji bi neprestano otvarao put neočekivanom i začudnom?

▬▬▬
Set 3:

IMPROV SESSION s gostujućim i zagrebačkim glazbenicima

‘Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Zavoda Sploh i Austrijskog kulturnog foruma.
art-organisation-cargo.hr

▬▬▬
Upad: dobrovoljni prilozi (preporuka 3 € ili više)

Više o projektu Jazz u Močvari saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert