Search
Close this search box.
KOIKOI, Proto Tip
Petak 17.11.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Novi aduti regionalne rock scene stižu 17. studenog u Močvari završiti ciklus fantastičnog albuma “Pozivi u stranu”! Kao predgrupa pridružit će im se beogradski Proto Tip!

NEVIDLJIVA MOČVARA
Program Nevidljiva Močvara već nekoliko sezona omogućuje publici kluba Močvara da se upozna sa onim aspektima djelovanja koji se inače zbivaju mimo očiju javnosti. Da bi se organizirao dobar koncert, predstava, slušaona, izložba ili bilo koji drugi događaj, čitav niz ljudi radi “nevidljive” poslove kojih dio posjetitelja nije ni svjestan. Tonske i tehničke probe, marketing događaja, organizacija rada – samo su neki od segmenata sa kojima će program Nevidljiva Močvara upoznati svoje korisnike.

Ovoga petka, Močvara vam nudi priliku da izbliza upoznate članove i članice regionalno popularnog srpskog pop benda KOIKOI, sve popularnijeg na indie rock sceni. Nakon nastupa na čitavom nizu prestižnih europskih i regionalnih festivala, publika Močvare moći će ih čuti u intimnijem okruženju a pomoću Nevidljive Močvare i direktno porazgovarati s njima, vidjeti ih kako se spremaju za nastup te im postaviti pitanja koja ih zanimaju. Kroz druženje i razgovor voditi će vas domaćin Nevidljive Močvare, Močvarin kućni invetar već gotovo četvrt stoljeća – Mario Kovač.

Prijave: mariokovac69@yahoo.com
Nevidljiva Močvara se organizira uz podršku Zaklade Kultura nova za “Sudjelovanje u kulturi”.

▬▬▬
KOIKOI (Srbija)
Web: koikoiband.com, Spotify, Bandcamp, Facebook, Instagram, TikTok 

Upravo klub na savskom nasipu bio je mjesto njihovog prvog koncerta u Zagrebu, koji je otvorio put i albumu “Pozivi u stranu” i samom bendu u čijoj se biografiji nakon toga našlo više od 80 nastupa u preko 15 zemalja. Dvije sezone kasnije Močvara će biti mjesto na kojem će KOIKOI simbolično zatvoriti turneju koja je pratila uspješan debi i okrenuti se novim pjesmama. Za razliku od prvog koncerta na kojem se zbog tadašnjih uvjeta moralo sjediti ovaj nadolazeći bit će u potpunosti drugačiji susret sa zagrebačkom publikom.

KOIKOI je najlakše nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Iz njihove izdavačke kuće Moonlee Records reći će kako bend slušatelje začara “transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova”, a ako se onoj sintagmi indie-rock trebaju dodati još neki “opipljivi” žanrovi, to se može napraviti s pojmovima post-punk, dream-pop ili disco-punk.

Kako god ih nazvali, jedno je jasno – KOIKOI su trenutno jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Prvi put su se predstavili na Hali Gali kompilaciji” iz 2019. godine zajedno s ostalim bendovima s takozvane nove beogradske glazbene scene. Ubrzo su postali artist kultne izdavačke kuće Moonlee Records za koju su 2021. godine objavili svoj prvi album “Pozivi u stranu”.

Taj album je najavila pjesma “Misisipi” koja ubrzo postaje pravi mali hit u nezavisnim krugovima, a njen fantastičan prijem donio je i velika očekivanja od albuma. KOIKOI ih je i opravdao pa je “Pozivi u stranu” bio među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama. Nakon tog albuma uslijedili su brojni koncerti diljem regije, a osim po klubovima nastupali su i na mnogim važnim festivalima, između ostalih na Exitu, OK Festu, Belgrade Beer Festu, InMusicu, Arsenalu, MENT-u u Ljubljani i drugima.

Nakon što ih je IMPALA uvrstila na popis “100 Artists To Watch” u 2022. godini i finala HEMI glazbene nagrade, krajem prošle godine KOIKOI su bili nominirani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Istovremeno svojom live energijom lome jezične barijere i osvajaju fanove na brojnim uvropskim festivalima – od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su prošli tjedan oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.

PROTO TIP (Srbija)
Web: Facebook, Instagram, Spotify, Bandcamp

Kao predgrupa u klubu na savskom nasipu pridružit će im se beogradski Proto Tip. Ova indie-noise četvorka krenula je s kompilacije “Hali Gali” 2019. godine, da bi već sljedeće sezone izbacili EP “Strah od izvesnog”. Svoje najzapaženije izdanje grupa je zakucala u veljači 2023., fantastičan album “S ivice sanjanja” kojeg će premijerno svirati u Zagrebu.

▬▬▬
Ulaznice:
Early bird: 10 € (rasprodano)
Pretprodaja: 12 €/90,41 kn
Na dan događanja: 15 €/113,02 kn

Koncert se održava u sklopu projekta Močvarno poduzetništvo kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU.
Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije. 

Facebook event

Koncert