• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

KOLOVOZ 2022.
PUSČPSN
24567
911121314
1516181921
242528
2930    
       

Novosti

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA I MOČVARNIH STANIŠTA

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MOČVARA I MOČVARNIH STANIŠTA

Danas je jedan od naših najdražih dana!
Ove godine obilježava se 50 godina od potpisivanja Ramsarske konvencije na kojoj je 2.2.1971. godine u iranskom gradu Ramsaru proglašen Međunarodni dan zaštite močvara i močvarnih staništa!

Dugo smatrana izvorom bolesti ili u najmanju ruku beskorisnom površinom, močvara je posljednjih godina napokon dobila zasluge koje ju idu — močvare su među najproduktivnijim svjetskim okruženjima, kolijevke su biološke raznolikosti i osiguravaju vodu i produktivnost o kojima bezbroj vrsta biljaka i životinja ovisi za opstanak. (izvor: Hrvatske vode)

Mi se pak s naše strane borimo da se i naša Močvara prepozna kao plodna površina i inkubator za cijeli niz ugroženih vrsta kulturno-umjetničkih aktivnosti, koje posljednjih dvadesetak godina neumorno naviru i hrane biotop, tj. vas, naše vjerne močvarne posjetitelje.

Povodom ovog jubileja odlučili smo dijeliti majice i privjeske za ključeve vašeg omiljenog kluba koje krasi ilustracija Igora Hofbauera, a njihovo nastajanje omogućio je projekt prikladnog imena Swamp up u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Privjeske i majice je moguće preuzeti besplatno do isteka zaliha u ograničenoj nakladi, vodeći se starom krilaticom "jedna osoba=jedna majica/privjesak", svakim danom između 17 i 24 sata kod naših čuvarica močvare na šanku kluba.

: 02.02.2022.


CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE "TEKST U GLAZBI"

CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE

Začarana Močvara predstavlja ciklus radionica:
TEKST U GLAZBI

Nakon prve uspješno održane radionice pod nazivom "Tekst u glazbi" održane prošle godine u okviru programa Začarane Močvare i Močvarne akademije nastavljamo s drugom u nizu. Ova se kreativna radionica organizira za sve kantautore i one koji to žele postati, bilo da već imaju nekog iskustva u pisanju pjesama i stvaranju glazbe ili tek počinju. Poželjno je znati svirati neki instrument, ali nije ključno. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

Pod vodstvom Orlana Tusa (Mika Male), polaznici radionice imat će priliku pisati i skladati svoje pjesme, izvesti ih pred ostalim sudionicima te poslušati konstruktivne komentare voditelja radionice, ali i ostalih polaznika radionice.
Polaznici će se također upoznati s različitim formama pjesme, stilskim figurama te s temama i načinima pisanja pjesama. Na radionici će se razgovarati i o povezanosti te različitostima pisanja poezije i teksta u glazbi.

Kako se prijaviti?
Napišite nekoliko rečenica o sebi, razlogu zašto ste se prijavili na radionicu i koja su vaša očekivanja od nje te tekst pošaljite na mail: orlantus@gmail.com.
Prijave se zaprimaju do 7.2. 
Radionica će se održati u tri termina, 13.2., 20.2. i 27.2. od 16 do 18 h.
Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje.

: 20.01.2022.


ANKETA: TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

ANKETA: TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

Hej! Živiš na Trnju? Močvara radi program za stanovnike Trnja! Pomogni nam, ispuni anketu, napiši svoje želje i potrebe kako bismo mogli poboljšati ponudu za naš kvart. Anketa -> bit.ly/mochvarautrnju.

"Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 13.01.2022.


TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

TRNJE U MOČVARI - MOČVARA U TRNJU

Močvare predstavljaju tranziciju vodenog u kopneni ekosustav, s bogatom i raznolikom florom i faunom. Zato u sklopu Močvarne akademije pokrećemo aktivnost "Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" uz koju ćemo bolje upoznati svoju okolinu.

Naši susjedi iz Trnja dobit će priliku reći nam na razne načine što misle o nama i što bi trebali napraviti da budemo ugodniji habitat. Očekujte ankete i druženja!

"Trnje u Močvari – Močvara u Trnju" se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na www.mochvara.hr/akademija.

: 09.01.2022.


MOČVARYWOOD

Močvarna akademija & KUM - Kazalište u Močvari:
MOČVARYWOOD

Voditelj: Mario Kovač
Rok za prijave: 1.1.2022.

MOČVARYWOOD će se održavati nedjeljama od 16.1. do 13.3. u trajanju od 10 do 13 h, možete se prijaviti putem maila mariokovac69@yahoo.com.
Sudjelovanje se ne naplaćuje.

Pozivamo vas u "MOČVARYWOOD", dramsku radionicu za sve koji se žele okušati u glumi neopterećeni eventualnim nedostatkom talenta!

MOČVARYWOOD je namijenjen SVIMA koji žele stupiti na daske koje životarenje znače. Pod vještim vodstvom kazališnog redatelja Marija Kovača polaznici/e će proći čitav niz dramskih vježbi iz različitih dramskih tehnika, a mogu se prijaviti svi koji žele, bez ikakve potrebe za ranijim iskustvom ili talentom - potrebna je samo ŽELJA, ako ne i STRAST, za glumom! Nakon uvodnih sati, u dogovoru s voditeljem radionice, polaznici će složiti vlastiti, individualni plan rada s naglaskom na aspekt glume koji žele razviti/popraviti/poboljšati (scenski pokret, glas, improvizacija...).

Mario Kovač diplomirao je 2002. godine na odsjeku Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramskih umjetnosti, a doktorirao 2015. na Filozofskom fakultetu, pod mentorstvom Sibile Petlevski, s disertacijom "Metodologija kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama". Objavio je tri knjige i napisao kazališne kritike, teorijske eseje i znanstvene radove za niz hrvatskih i međunarodnih časopisa. Bio je član uredništva časopisa Kazalište od 2008. te je član Upravnog odbora Hrvatskog Centra ITI – Unesco od 2011. Kao znanstvenik posebno je zainteresiran za uključivanje osoba s invaliditetom u umjetničke aktivnosti te često drži gostujuća predavanja o srodnim temama na raznim sveučilištima. Kao umjetnik režirao je preko 80 profesionalnih kazališnih predstava u Hrvatskoj i BiH koje su proputovale svijet i osvojile mnoge nagrade na festivalima. Vrlo je aktivan i kao filmski redatelj te kao glazbenik i DJ.

Voditelj je programa "KUM - Kazalište u Močvari".

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na mochvara.hr/akademija.

: 16.12.2021.


19. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

19. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Devetnaesti Human Rights Film Festival održat će se od 5. do 12. prosinca 2021. u zagrebačkim kinima Tuškanac i Kinoteka, a dio popratnog programa će se odvijati u klubu MaMa te KIC-u. Više: 23.11.2021.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.