Search
Close this search box.
Indie emo naočale & Začarana Močvara: Virvel, Kiki, Kaleido
Četvrtak 15.2.2024.
vrata 19:30
početak 20:30

Nova godina, nove Indie emo naočale – i to u suradnji s dobrom starom Začaranom Močvarom! U goste nam se vraćaju beogradski shoegaze/post rock doajeni Virvel, a podržat će ih mlada slovenska kantautorica Kiki, kao i dragi nam te uvijek dobrodošli lokalci Kaleido.

VIRVEL (Srbija)
Web: Bandcamp, Spotify, Instagram, Facebook

Za početak, opet ćemo posegnuti za izvatkom iz službene biografije, za kojom smo prošli put posegnuli prije dvije godine:

“Virvel je bend formiran 2001. u Beogradu, a zvuk benda čini kombinacija žanrova, prije svega indie/post-rock/shoegazea. Bend od 2001. objavljuje izdanja na vlastitoj etiketi Rapanelli Records, a u dosadašnjoj karijeri objavili su više LP, EP i single izdanja koja su naišla na izuzetan odaziv, kako od publike, tako i od relevantne kritike te medija. Godine 2019. objavljuju album “Žena s bradom, patuljak, idiot”, koji je prema skoro svim regionalnim recenzijama svrstan u pet najboljih izdanja te godine.”

Ako ste danas već davne 2022. pratili Indie emo naočale, možda se sjećate da su Virvel jedan od prvih stranih bendova koji su nakon dvije mračne pandemijske godine u Močvari odsvirali koncert u relativno normalnim uvjetima. Inače su proteklih desetljeća bili rado viđen gost na zagrebačkim pozornicama, a ovom se zgodom vraćaju, osim u svrhu širenja riječi o Nezavisnom rocku, i da bi promovirali svoj novi EP “Vreme posle”, koji, evo, samo što nije!

KIKI (Slovenija)
Web: Bandcamp, Facebook, Instagram

Mlada i samozatajna ljubljanska kantautorica svoju je glazbu počela dijeliti sa svijetom tijekom 2021., a recentno je objavila i debitantski album “KRiKi”.

“Kiki je vještica intimnog pripovijedanja. Stvorila je glazbeni napitak od melankoličnog popa i folka, dok je njezin varljivo mekani vokal otkriva i tamnije motive iz njezina unutarnjeg svijeta i njezinih svakodnevnih zapažanja. Ali posljedica ovog čarobnog iskustva nije očaj, već katarza.” – Radio Študent

KALEIDO (Zagreb)
Web: Bandcamp, Facebook, Instagram

Jedan nam od dražih lokalnih bendova po treći put stiže u Močvaru! Zlobnici kažu da ih podsjećaju na Mayalese, nas podsjećaju na The Sea and Cake, kao i neku recentniju nezavisnu rock produkciju ala Car Seat Headrest.

Početkom godine su se zatvorili u brvnaru u Lici da rade na novim materijalima – iako višednevna okupljanja u brvnarama nerijetko završe tako da netko bude umoren sjekirom, čini se da to ovdje nije bio slučaj, tako se iznimno veselimo čuti što su to Kaleido novo i uzbudljivo pripremili!

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 8 €
Upad na dan događanja: 11 €
Upad je besplatan mlađima od 18 godina.

Više o projektu Indie emo naočale saznaj ovdje.
Više o projektu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Facebook event

Koncert