Vrelo zvuka: Portron Portron Lopez
Subota 26.8.2023.
vrata 20:00
početak 20:30

PORTRON PORTRON LOPEZ (Francuska)
Web: Facebook, Instagram, Bandcamp, Spotify

Ako nikad niste čuli pariški bend Portron Portron Lopez, vjerujte nam na riječ kad kažemo da je u pitanju trio čiju je glazbu teško opisati, ali je u njoj izrazito lako uživati. Njihove fluidne i groovy skladbe mogu zvučati kao da ih je napisao Captain Beefheart koji je pretjerao s LSD-em i povjerovao da je postao Fela Kuti ili pak kao da skupina izgubljenih nomada na gudurama Bliskog Istoka pokušava oko logorske vatre stvarati kakvu opojnu i organsku techno glazbu. No najljepši sastojak onoga što Porton Porton Lopez rade jest to da ni oni sami ni u jednom trenutku nisu sigurni što točno rade, koliko će trajati i u kojem će ih smjeru u nekom sljedećem taktu odvesti.

Takvu improvizacijsku psihodeliju trio je doveo gotovo do savršenstva na svom aktualnom lanjskom albumu “Ice Cream Soufi”, ali oni su svakako jedan od onih sastava čijoj glazbi, kako biste je u potpunosti doživjeli, morate svjedočiti uživo. Niste li zato presretni što ćete upravo tu priliku uskoro dobiti u Močvari? Sigurno jeste, čak i ako toga niste svjesni.

Drone i elektronički obrasci, sasvim neočekivana world music skretanja u sve zamislive zakutke planeta, pjesme koje traju u rasponu od jedne do jedanaest minuta i zakletva da će vas braća Marceau i Valentin Portron uz pomoć bubnjara i saksofonista Oliviera Kelchtermansa primiti za ruku i odvesti u nepoznato, u zvučne virove iz kojih ni oni sami ne znaju unaprijed kako će uopće isplivati da uhvate dah.

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 8 €/60,28 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 11 €/82,88 kn

Više o projektu Vrelo zvuka saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert