Začarana Močvara: Karl Vento, Jasmim, Iva Bobanović
Ponedjeljak 3.7.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

U ponedeljak, 3.7., za sve vas koji još nisu pobjegli na more i one koji se još namaču u ispitima, Začarana Močvara nudi večernji predah u vidu tri odlična nova imena naše i europske kantautorske scene!

KARL VENTO (Švedska)
Web: karlvento.com, Facebook, Bandcamp, Spotify

Karl Vento više je od deset godina gradio svoju karijeru kao gitarist i prateći vokal poznatim švedskim izvođačima poput Anne von Hausswolff ili Sumie, a prošle godine otisnuo se i u solo vode objavivši album pod nazivom “Rainbow Lights”. Na njemu se Karl Vento predstavlja u indie-folk izdanju iako ćete u njegovoj glazbi čuti i utjecaje dream-popa, indie-rocka i sličnih pravaca.

Glavna obilježja Ventove muzike sanjivi su vokali te upečatljivi tekstovi koji se bave introspekcijom, samopreispitivanjem i oslobađanjem od vlastite prošlosti kao glavnim temama.

“This is a Goldilocks of an album with everything from instruments and effects placed perfectly with the precision of a watch maker. But despite this attention to detail the album never sounds laboured or over-worked as there is a looseness which imbues the tracks with an abundance of humanity.” Joyzine.org

JASMIM (Portugal)
Web: Bandcamp, Spotify

Portugalska grupa Jasmim pravi je mali skriveni dragulj koji će nas svojim zvukom oduševiti, a prilično smo sigurni kako bi oni u sljedećih nekoliko godina privući pažnju šire publike. Njihov glazbeni stil najlakše bi se mogao nazvati indie-popom, ali to ne bi bila baš najbolja definicija. Jasmim, naime, s lakoćom u cijelu svoju priču ubacuje i elemente portugalskog folka, a solo dionice često su odsvirane na saksofonu, što nije često obilježje indie-popa. Zato to jest sanjivi vokal Martima Braza Teixeire čija boja glasa, u kombinaciji s portugalskim jezikom, Jasmim čini stvarno neodoljivim. Za ovu prigodu, Martim će u Močvari nastupati sam.

Inače, Jasmim je osnovan 2016., a godinu dana kasnije objavili su svoj prvi EP “Oitavo Mar”. Dvije godine kasnije slijedio je album “Culto Da Brisa”, a najveću pažnju javnosti na sebe su skrenuli posljednjim albumom “Acordado Ou A Sonhar” iz 2021. godine.

“Between sleep and wakefulness, growing pains and sudden changes, lonely landscapes and the furious readings of Walt Whitman, “Acordado ou a Sonhar” was born.” MediaRtp.pt

IVA BOBANOVIĆ (Zagreb)
Web: Instagram

Iva Bobanović rođena je u Zagrebu 1998. U devetoj godini života počinje svirati gitaru u glazbenoj školi Elly Bašić gdje se usmjerava u svijet klasične glazbe svirajući u gitarističkim kvartetima i orkestru. Studirajući repertoar klasične gitare u Italiji te Estoniji u slobodno vrijeme, pod utjecajem zborske glazbe, pridaje pažnju glasu te skupa sa gitarom istražuje svoj kantautorski izričaj. Inspirirana je autorima poput Sharon van Etten, Broadcast, Tim Bernardes, Simon & Garfunkel, Timber Timbre i mnogi drugi. Ovo će biti njezin drugi nastup u Močvari s autorskim kantautorskim materijalom.

▬▬▬
Upad u pretprodaji do 2.7.2023. u 23:59h: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja: 8 €/ 60,28 kn

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije i podržana od strane Nordic Culture Fund.

Facebook event

Koncert