Black metal koncert: Krzysztof Drabikowski’s BATUSHKA (Батюшка), Kanonenfieber, Uburen
Srijeda 22.11.2023.
vrata 19:30
početak 21:30

Legendarni poljski blackeri Batushka (Батюшка), predvođeni osnivačem Krzysztofom “Derph” Drabikowskim po prvi put stižu omađijati Močvaru!

KRZYSZTOF DRABIKOWSKI’S BATUSHKA (БАТЮШКА) (Poljska)
Web: Facebook, Wikipedia, Instagram, Spotify

Batushka je bend nastao 2015. u Białystoku. Pjesme im se bave pravoslavljem, a tekstovi su im na staroslavenskom jeziku. Ime benda dolazi od riječi za “oca”, odnosno bilo kojeg pravoslavnog svećenika, jeromonaha. Samu ideju o osnivanju benda multiinstrumentalist Drabikowski je dobio dok je čitao komentare na Youtubeu ispod videa s pravoslavnom glazbom i kako su “svete pjesme više metal od bilo kojeg sotonističkog black metala”. 

Bend je u početku odlučio biti anoniman i zakrabuljen maskama, na neki način lišen identiteta kako bi se slušatelji više usredotočili na samu glazbu. Bend je izbacio prvi singl “Yekteníya VII”, a zatim i album prvijenac Литоургиіа (“Litourgiya”) (“Lithurgy”) u prosincu 2015. Album je postao veliki hit na metal sceni i osigurao bendu veliku popularnost te nastupe na brojnim festivalima, a njihovi nastupi u Rusiji i Bjelorusji bili su otkazani zbog protesta. 

Batushka se uskoro dijeli u dva benda: jednu koju predvodi Drabikowski, drugu predvodi Bartłomiej “Bart” Krysiuk. Drabikowski je 2019. s bendom još izdao album Панихида (“Panihida”) (Rekvijem) s osam pjesama koji je pokupio sjajne kritike, ali i bio jako dobro primljen kod fanovlja.

Sve u svemu, sprema se veliki black metal spektakl.

▬▬▬
Early bird do 2.6.2023. u 23:59h ili ranijeg isteka zaliha: 25 €/188,36 kn
Pretprodaja do 21.11.2023. u 23:59h: 29 €/218,50 kn
Na dan koncerta: 32 €/241,10 kn
Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 18.

Koncert organizira Hangtime Agency.

Facebook event

Koncert