Search
Close this search box.
Manifest crnila: Cruz, Lucifuge, Nether
Monday 9.10.2023.
doors 20:00
starts 20:30

Manifestacija se ponovno okreće svom početku. Tmina i drugost su nas odgojile spram drugačijeg pristupa black metalu. Metafizički pakao nikad nije bio ovako zanimljiv kao ove sezone. Idući “paket” bendova to najbolje pokazuje. Lutamo dalje i razmišljamo što upogoniti, da već nije bilo poslušano?! Iz podzemlja nam pristižu tri varijacije na temu, tri sasma različita benda. Skratimo tjedan uz najbolje što nam donose podrumi Zagreba, Bremena i Barcelone:

CRUZ (Španjolska)
Web: Bandcamp, Facebook

Cruz je svoju priču gradio na pretjeranom slušanju Entombeda i Gravea. Iako su na samim početcima više smrdili na dbeat, polako i sigurno su rasli, dodavali black metalom inspirirane rifove, pa danas ta kombinacija zvuči preopako. Mrtvački tup-tupa postaje nemilosrdan blast, uz lovecraftian teme i HM2 distorziju koja nas nostalgično vraća u vrijeme dok je death metal zaudarao na pakao.

LUCIFUGE (Njemačka)
Web: Bandcamp, Facebook

Lucifuge ne sjede s desne strane ocu, ali sjede na naslijeđu prvog vala black metala i trešerske osnove koja je krasila sam početak ova žanra. Na sjeveru Njemačke se tako kuhala godinama družina koja ubire lemozinu za ulazak u pakao svojim beskompromisnim rifovljem koje puno duguje starim Slayerima ili Venomu. Maskirani i moćni, od kozmosa do kaosa kako i sami vole tepati.

NETHER (Zagreb)
Web: Bandcamp, Facebook

Nether marljivo istražuju bespuća death metala već neko vrijeme. Postave se mijenjaju ali cilj ostaje isti! Beskompromisna kombinacija raznih žanrova se polako kristalizira prema mrtvačkom plesu težine i gnjeva u kojoj se black i thrash sjajno igraju s onime što je Bolt Thrower radio u najboljim danima. Momci evoluiraju iz izdanja u izdanje, a ova nam je inkarnacija do sad najdraža. Pripremite se za dugotarajn headbang maraton!

Satnica:
20:00 vrata
20:30 NETHER
21:30 LUCIFUGE
22:30 CRUZ

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 8 €/60,28 kn

Više o projektu Manifest Crnila saznaj ovdje.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije i podržana od strane Institut Ramon Llull.

Facebook event

Concert