Search
Close this search box.
Češka pankerijada: Flaška Visočini, Píchlá duše, Lupus, pod
Monday 15.5.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Dolaze nam čak tri češka punk benda, Flaška Visočini (fast as fuck raw punk), Píchlá duše (old school punk) i Lupus (garage/raw punk)!

FLAŠKA VISOČINI (Češka)
Web: Bandcamp, Facebook

Flaška Visočini nastali su na prijelazu 2017. u 2018. godinu, tada svirajući punk rock. Zbog nedostatka glazbenog sluha i svih pripadajućih kvaliteta njihova je glazba tako zvučala. Glupo ime Flaška Visočini (veoma jasno i na hrvatskom jeziku) bilo je samo trešnja na vrhu torte. Unatoč tome, bend je bio izrazito koncertno aktivan, a zahvaljujući razmjeni s drugim bendovima, svirali su gotovo svaki vikend u raznim mjestima po Češkoj i Slovačkoj. Koncertni uspjesi dečke su toliko motivirali da su gotovo naučili svirati svoje instrumente, a žanrovski se prebacili s punk rocka na nešto između HC-a i sirovog punka. Bend je prošao kroz nekoliko promjena u postavi, a u sadašnjoj postavi zvuče najbrže i najtvrđe što su ikad zvučali. Stil koji trenutno sviraju predstavljen je kao “Fast as fuck raw punk”.

LUPUS (Češka)
Web: Bandcamp

Lupus je nastao u Táboru 2020. godine nakon raspada benda K.Z.O. te dodavanje ostatka članova. Unatoč relativno kratkom postojanju, bend je objavio jedan cjelovečernji album, koji se trenutno tiska na 10″ vinilu, te nekoliko pjesama u elektroničkom obliku na svom bandcamp profilu. Lupusova četveročlana postava ističe se u garažnom raw punku, osobito s njihovim dubokim metaforičkim tekstovima koji kritiziraju moderno društvo.

PÍCHLÁ DUŠE (Češka)
Web: Bandcamp, Facebook

Píchlá Duše osnovani su u selu Sedlec 2003. godine, gdje je bend i vježbao. Snimili su albume pod nazivom “Na Křídlech Vosy” i “HMM…”. Od 2012. do 2019. bend je napravio pauzu te je gradio kuće i rađao djecu. Od 2019. godine redovito nastupaju i snimili su dva EP-a pod nazivom “Restart” i “Možnost Volby”. Píchlá Duše svira brz i čvrst punk s češkim tekstovima u nizu basa, bubnjeva, gitare i vokala. Ništa više, ništa manje.

pod (Zagreb)
Kako večer ne bi protekla bez lokalnog pojačanja, u Močvaru nam stiže friški punk rock jazz ska stoner gulaš trio, pod!

▬▬▬
 Upad: 0 €/0 kn

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Facebook event

Concert