Search
Close this search box.
Izvještaj: 1000mods i The Well
27 veljače, 2023.

Grčka. heavy stoner psihodelična četvorka 1000mods nakon skoro pet godina napokon se vratila u Zagreb. Prvo su nam se predstavili 2017. godine u Vintage Industrial Bar-u, no ove godine su ipak zasjali u Močvari. Formirani su 2006. godine, ali u svojoj diskografiji broje ukupno četiri albuma, s naglaskom na to da su u sklopu promocije posljednjeg albuma, “Youth of Dissent”, posjetili Hrvatsku u lipnju. Smatraju se jednim od najvećih europskih bendova svog žanra čemu ide u korist i činjenica da su nastupali s brojnim velikim bendovima kao što su The Black Keys, The Black Angels, Color Haze te Graveyard. Također, svirali su na pozornicama mnogih poznatih festivala, od kojih se zasigurno najviše ističe Desertfest. Njihovu glazbu karakterizira težak analogni zvuk koji ostvaruju upravo uz pomoć svoje vintage opreme. Sami nastupi su iznimno strastveni te žestoki, a kako bi u potpunosti podigli atmosferu u Močvari na koncertu im se pridružio bend The Well koji ih je ujedno pratio i na cijeloj turneji.


The Well predstavlja psych metal trio iz Teksasa, a njihov se zvuk može opisati kao doom rock s elementima bluesa, punka i progresivne glazbe. Inspiracije vuku od bendova kao što su Sleep, Black Sabbath, Electric Wizard te Uncle Acid and The Deadbeats. Članovi benda dijele ljubav prema horor-filmovima i mračnom misticizmu što se može primijetiti i u njihovim tekstovima.

Svi koji su bili na koncertu znaju kakvo su nezaboravno iskustvo doživjeli, a mi se nadamo da će nas 1000mods posjetiti opet u još boljem izdanju!

Datum koncerta: 13.6.2022.
Napisala: Martina Glumac (Volontiram u Močvari)