Search
Close this search box.
Trnjanska šahtofonija!
Subota 13.4.2024.
vrata 11:00
početak 11:00

Drage Trnjanke i Trnjani,

do sada smo vas tetošili ugodnim edukativnim šetnjama, dramskim i plesnim radionicama, šlagerima i buvljacima. Sada vam nudimo nefiltrirane Pogon i Močvaru – Trnjansku šahtofoniju Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo. Vi i vaši najmlađi imat će te priliku postati šahtofonisti. Šahtofon je instrument akustike i elektronike, zvuk industrijskog i primordijalnog, radnički i zanatski alat.

Besplatno druženje uz stvaranje začudne glazbe u dva formata:

11-13h, radionica šahtofona za mlade kod Boćarskog doma/dječjeg parka

Indoš i Tanja na osam malih, šarenih šahtofona pokazuju njihove različite mogućnosti – izrada partiture, grafički zapis za glas, udaranje opruga… Dođite s prijateljima i zazvučite kao avangardni orkestar!

14-18h, šahtofonija za odrasle na savskom nasipu ispred Močvare/Pogona Jedinstvo

Indoš i Tanja vam pomažu komponirati na krunskom šahto instrumentu – dvije oklopljene crne gitare razapete sajlama i oprugama u šahtofonu zaklopljenom s dvama šaht poklopcima. Glazba za ples, osobnu ekspresiju ili lijepi proljetni ambijent. Što god odaberete, odjekivat će Savom.

Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo sa šahtofonijom!

Program je dio projekta Nezavisno Trnje: Nezavisna kultura i umjetnost Trnjanima kojeg provode Udruženje za razvoj kulture “URK” i Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, financiranog u sklopu programa Grada Zagreba – Kultura i umjetnost u zajednici.

Facebook event

Glazba