Search
Close this search box.
Progresivni rock folk koncert: Kalandra, Lili Refrain
Petak 4.10.2024.
vrata 20:00
početak 21:00

Norveški progresivni rock folk bend Kalandra dolazi u Močvaru u petak 4. listopada 2024.

KALANDRA (Norveška)
Web: Facebook, Bandcamp, Spotify

Kalandra svoju glazbu temelji na melankoličnom nordijskom folk gitarskom zvuku, a drevne melodije uplela je u sirovu i oštru glazbu. Osnovani 2011. godine, proveli su više od desetljeća pomno kreirajući svoj zvuk i gradeći vlastiti studio, a istovremeno su na turnejama svirali s bendovima kao što su Leprous, Gåte, Seigmen, Wardruna i Eivør.

Nakon što im je obrada Wardrunine pjesme “Helvegen” donijela više od 5 milijuna pregleda na YouTubeu, bend je objavio dva hvaljena vlastita singla “Brave New World” i “The Waiting Game”, a dvije pjesme su snimili za HBO-ovu seriju “Beforeigners”. 2020. godine objavljuju debitantski album “The Line” koji je njihov put u introspekciju, osjećaje lutanja i gubitka.

Iz svog studija iz Osla bend je kreirao i soundtrack za seriju igara “Kingdom Two Crowns” što je rezultiralo i s njihovim drugim izdanjem “Kingdom Two Crowns: Norse Lands Soundtrack (Extended)” obavljenim 2022. To ih je odvelo na turneju po Europi s norveškim bendom Leprous i A.A. Williams.

Kalandra u Zagreb dolazi u sklopu europske i UK turneje, pridružit će im se Lili Refrain. Folk drone umjetnica već je nastupala s imenima kao što su Heilung and The Cult / Death Cult, a njena glazba je hipnotična i intenzivna.

▬▬▬
Ulaznice:
Early bird: 18 € (do 31.5.2024.)
Pretprodaja: 20 €
Dan događanja: 23 €

Pretprodaja ulaznica:
Dirty Old Shop, Tratinska 34
Rockmark, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4
Prodajna mjesta Eventima
Online na eventim.hr

Koncert organizira Los Angeles Agency.

Facebook event

Koncert