Search
Close this search box.
Darkjazz crnilo: The Lovecraft Sextet, Merakhazaan
Nedjelja 3.3.2024.
vrata 19:30
početak 20:30

Onkraj klasične strukture pjesama skriva se nešto drugačije, riječima izgubljeno. Prihvaćajući različitost, smjelo istražujemo nove strukture kako bi smisao još jednom preobrazili u sasvim novi koncept. Jazz je oduvijek bio mjuza za zadimljene klubove i čudnovate spodobe koje uživaju u rafiniranoj spontanosti, improvizaciji i naposljetku slobodi da sviraju u smjeru u kojem to i žele. Darkjazz dolazi kao dobrodošla nova paradigma. I upravo će takvo biti naše sljedeće gostovanje. Sušta metamorfoza, jer u klubu su:

THE LOVECRAFT SEXTET (Nizozemska/Mađarska)
Web: Facebook, Bandcamp, Spotify

The Lovecraft Sextet su još jedan projekt najdužeg dreda u začudnoj mjuzi – Jason Köhnena. Staž je gradio u divljačkom brakecoreu Bong-Ra, pa se pozabavio novim pristupima učmalim žanrova kroz The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble i The Mount Fuji Doomjazz Corporation. Kako bi što bolje opisao svoje nove glazbene tekovine, multi-instrumentalist Köhnen je skovao termin koji smo i sami objeručke prihvatili. Na ruševinama stabilne strukture rođen je “darkjazz”, ujedno i ime njegovog “Darkjazz” EP-a iz sada već davne 2001. godine.

Nakon razlaza TKDE i TMFDJC i kratkoživućeg The Thing With Five Eyes, počinje fascinacija arapskim ljestvicama te u radnju ulaze novi instrumenti, nakon čega se polako formira projekt s ex-Phurpa članom Dmitry El Demerdashiem, kao i vokalistkinjom iz avangardnog metal  benda Thy Catafalque Martinom Hórvath. Onkraj svega toga, Köhnen ide još dalje.  Darkjazz lutanje će istovremeno biti zvučna kulisa vašeg omiljenog horrora koliko i nemoguć spoj klasike i black metala gdje se tu i tamo potkrade i kakva synthom inducirana koma.  U tom košmaru se rodio The Lovecraft Sextet!

Da ludilo među članovima benda nebi prestalo brine se i bubnjar Balázs Pándi koji hardcore punk korijene iz Human Errora nadograđuje svirajući za oca divlje elektronike Merzbow-a. Gostovao je i kod KK Nulla, Trevor Dunna, Thurston Moorea, Jima Jarmuscha… i zajedno s Jason Köhnenom je svirao u bendu Wormskull.

The Lovecraft Sextet su muli-disciplinarana priča kao i podrijetlo glavna im autora. Izlaze audioknjige, art i štošta još što nitko od nas nije znao do sada o njima. Ovo je unikatna glazbena kombinacija heretika koja se ne smije propustiti.  A i dio VIS-a ste mogli pogledati u The Truth Lies in The Black Void, koje smo ugostili u listopadu 2023.

MERAKHAZAAN (Mađarska)
Web: Facebook, Youtube, Spotify

Ali… To vječno ali koje nam nikada ne dopušta da se posve opustimo. S njima dolazi i dvojac kontrabasa na looperima i povremenim distorzijama: Merakhazaan. Momci vješto spajaju klasičnu glazbu s začudnom post rock atmosferom koju proizvode za ovaj žanr posve netipičnim instrumentima. Njima je također istraga prioritet. Nikada nisu zatvoreni u strahu jednog repetitivnog rifa, već stalno nadograđuju sami sebe i gube se zvučnim prostranstvima.

Napomena! Koncert će biti sjedećeg karaktera s limitiranim brojem karata. Time ne prizivao zle duhove minulih virusa, nego nudimo novi/stari užitak slušanja i gledanja izazovne mjuze koju je bolje probaviti na ovaj način. Vjerujte nam, ovo će biti prvo i nadamo se ne zadnje jazz crnilo!

BAD FROM HELL (Polje ambrozije)
Prije i nakon koncerta Bad From Hell pušta mjutant bendove kao što su The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, Mansur, Guts Pie Earshot, Secret Chiefs 3, Sunn O))), Om, Broken Note, Pharaon Overlord, Chrome Hoof, Dark Buddha Rising, Dorothy Ashby, DakhaBrakha, Wyatt E., Ruby My Dear, Ontal, Autechre, Subheim, Yuri Gagarin, Jlin, Melt Banana, Merbow/Keiji Haino/Balazs Pandi, KK Null, The Blood of Heroes, Wormskull, Voodoom, Aukai, Amon Tobin, Estradasphere, µ-Ziq, Luke Vibert, Metallic Taste Of Blood, Neptunian Maximalism, Mayd Hubb, Messa, Zaliva-D, Big Brave, The M Machine, The Thing With Five Eyes, Ben Lukas Boysen, The Devil’s Anvil, Dog Faced Hermans, Virta, Niveau Zero, Ricinn, Oranssi Pazuzu, Mobthrow, Cult Of Fire, Muslimgauze, Obake, Venetian Snares, The Space Cossacks, Jefre Cantu-Ledesma, Naked Truth, Zafer Dilek, Matta, Servents Of The Apocalyptic Goat Rave, KTL, S U R V I V E, Scorn, Waste of Space Orchestra, Gong, Bong, Wolvennest, Jucifer, Mong Tong, Dope Purple, CZLT…

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 14 €
Upad na dan događanja: 19 €

Više o projektu Manifest crnila saznaj ovdje.
Više o projektu Jazz u Močvari saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert
The Lovecraft Sextet, Merakhazaan
The Lovecraft Sextet, Merakhazaan