Književnost u Močvari
Nedjelja 12.11.2023.
vrata 20:00
početak 20:30

Književnost u Močvari nastavlja se s dvoje zanimljivih gostiju, s dvjema knjigama… Uz čitanja (od po desetak minuta) razgovor će se kretati kroz vremenske i prostorne crvotočine sve do sadašnjosti.

Gosti: Jelena Miholjević (Zagreb), Luka Ostojić (Zagreb)
Moderira: Robert Perišić (Sirakuza)

Vremenska prognoza: plahi Jesenjin.
Šank: stabilno.
Nagradna igra: ukinuta zbog apsurdnosti, po službenom objašnjenju.

Gosti:

Jelena Miholjević kazališna je, televizijska, filmska i radijska glumica. S velikim interesom bavi se radom s mladim ljudima. Vodi radionice i školu glume u organizaciji “Prozor u TV”. Do 1995. godine je članica ansabla Teatra &TD, a od tada je u anasablu GDK „Gavella”. Surađuje s Radioteatrom, Teatrom De Facto, kazalištem Moruzgva, teatrom Rugantino, Teatrom Exit, Dubrovačkim ljetnim igrama, Kazalištem Marina Držića. Dobitnica je niza nagrada za glumačka ostvarenja(Neke od njih su: Nagrada hrvatskog glumišta, nagrada Vladimir Nazor, nagrada na Marulovim danima, Danima satire, godišnja nagrada Crnogorskog narodnog pozorišta, nagrada na Mucijevim danima u Ateljeu 212, više nagrada na Gavella fairu, Večernjakova ruža…). Odlikovana je redom Danice Marka Marulića za zasluge u kulturi. Mišljenja je da proces rada na svom glumačkom biću nikada ne prestaje. Čitat će iz svoje prve knjige, zbrike pjesama “Taj glas”.

Luka Ostojić rođen 1987. u Šibeniku, odrastao u Zagrebu. Sociolog i književni komparatist. Radio je kao novinar, urednik, filmski i književni kritičar, voditelj kulturnih programa i pedagog. Bio je glavni urednik portala za književnost Booksa.hr i izvršni urednik dvotjednika za kulturu Zarez. Autor je publicističko-beletrističke knjige Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja (Kulturtreger i Kurziv, 2018.) koja je ušla u uži izbor HDP-ove Nagrade Kamov za najbolju knjigu godine. Kao urednik samostalno ili u suradnji potpisuje pet knjiga. Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara. Trenutno je zaposlen kao doktorand na znanstvenom projektu Pamćenje (o) književnosti u svakodnevici na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Čitat će iz svoje svježe objavljene, prve zbrike priča “Tišina u osinjaku”.

Ukratko, bit će to teški književni razgovor uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Glazbena podloga – John Cage “4’33”.
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.
Dosta je važno da ne zaboravite doći – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje.

▬▬▬
Više o projektu Književnost u Močvari saznaj ovdje

Upad: 0 €/0 kn

Facebook event

Koncert