Erotic Biljan & His Heretics, Cloudsurfers koncert
Četvrtak 9.11.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Erotic Biljan & His Heretics vraćaju se u Močvaru donijeti novu dozu eksplozivnog garažnog rocka i, naravno, proslaviti svojih 25 godina!
Prije njih večer će zagrijati nizozemski Cloudsurfers!

EROTIC BILJAN & HIS HERETICS (Zagreb)
Web: Facebook, Spotify, Bandcamp

Kako uopće najaviti bend koji je na sceni već 25 godina, koji je odsvirao na stotine koncerata i kojeg je neophodno pogledati barem jednom u životu da bi se moglo reći kako uistinu pratiš domaću scenu? Možda je dovoljno reći samo kako se Erotic Biljan & His Heretics vraćaju u Močvaru donijeti novu dozu eksplozivnog garažnog rocka i, naravno, proslaviti svojih 25 godina!

Erotic Biljan & His Heretics nastali su 1998. spajanjem nekadašnjih Babiesa i Blues Brezmera. Na njihovim službenim kanalima pronaći ćete opis kako su bend osnovali članovi dviju grupa od kojih je jedna svirala blues 50-ih, a druga punk rock 70-ih. Našli su se, kako kažu, u sredini s garažnim rockom 60-ih, a od početka svojeg rada do danas ostali su vjerni svojem zvuku.

Svih ovih godina Erotic Biljan & His Heretics su svojim energičnim nastupima ‘odvaljivali’ publiku po mnogim europskim klubovima i festivalima, a nova doza Biljanove gitare, scenskog ludila Jure The Wildmena i ostalih heretika čeka vas u Močvari.

CLOUDSURFERS (Nizozemska)
Web: Facebook, Spotify, Bandcamp

Garage rock, fuzz punk & grungy psych. Tri pojma koja su Cloudsurfers odabrali kao objašnjenje svoje glazbe na najbolji način prezentiraju istu. Cloudsurfers su žestoki gitarski bend čiju nevjerojatnu energiju osjetite u velikim količinama prilikom slušanja albuma, a sada ćemo sve moći doživjeti i na koncertu u Močvari.

Ovaj nizozemski kvintet nema toliko staža poput Erotica, ali od početka svoje karijere nametnuli su se kao jedan od zanimljivijih novih bendova na tamošnjoj sceni, a svoju reputaciju su skupljali na mnogobrojnim koncertima. Prvi album “Don’t Know What Hit Me” je objavljen prije dvije godine, a u rujnu ove godine objavljen je njegov nasljednik “Subhuman Essence”, vjerojatno najenergičniji i jedan od najluđih albuma koje je potpisnik ovih redova poslušao u 2023. Samo čekamo da to sve vidimo i uživo, a jednostavno smo morali kopirati ovu predivnu rečenicu o “Subhuman Essence”:

“This album is a daredevil attempt to match the group’s boisterous stage hijinks on record. There’s a feverish, festering energy permeating through these ten tracks, channeled through five individuals like a jolt of lightning.”

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 8 €/60,28 kn

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Facebook event

Koncert