Začarana Močvara: Emma Ruth Rundle, Jo Quail
Subota 22.7.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Nakon što nas je američka kantautorica Emma Ruth Rundle oduševila svojim prvim nastupom u Močvari prije šest godina, sada se vraća kako bi nam predstavila novi materijal u intimnom ruhu. Koncert će biti sjedeći, Emma će na pozornici imati piano, a s njom će na koncertu nastupiti i engleska violončelistica Jo Quail!

EMMA RUTH RUNDLE (SAD)
Web: emmaruthrundle.com, Wikipedia, Facebook, Bandcamp, Spotify

Emma Ruth Rundle se glazbom bavi od mladih dana, a karijeru je počela s bendom The Nocturnes s kojim je objavila jedan EP i dva albuma. Nakon toga se priključuje bendu Red Sparowes s Bryant Cliford Meyerom iz ISIS te s njima objavljuje jedan album prije nego postaje članica post-rock tria Marriages. S njima objavljuje dva albuma prije nego se odlučuje za solo karijeru.

Prvi samostalni album objavljuje 2011., a nakon toga prelazi na izdavačku kuću Sargant House (Wovenhand, Chelsea Wolfe, Boris, Omar Rodriguez Lopez, DIIV, Deafheaven…) na kojoj objavljuje i danas. Njen stil se najlakše može nazvati indie-folkom, ali Emma Rith Randle će posegnuti i za žešćim zvucima po potrebi. No, glavna snaga njene muzike su intimne, pomalo mračne priče koje prenosi na slušatelje koji često na koncertima ostaju bez daha.

“Despite its minimalism, this is some of her heaviest-hitting material yet. The lyrics are wrought with dark meaning and somber emotion, and the lack of accompanying instruments makes their impact all the more poignant.” Kerrang! o albumu “Engine Of Hell”.

“Moving from fetes of sinister folk to unbridled metal splurges to, now, an exemplarily intimate sequence, Rundle emerges as one of the more versatile artists working today.” Beats Per Minute

JO QUAIL (Velika Britanija)
Web: Facebook, Bandcamp, Spotify

Jo Quail je skladateljica i violončelistica iz Londona koja kombinira muziciranje svojim instrumentom s inovativnim tehnikama lupinga, kako bi ostvarila svoju složenu, evokativnu glazbu. Svoj prvi album “From The Sea” je objavila od 2010., a od tada je dosta diskografski aktivna – bilo solo, bilo u različitim suradnjama.

Jo Quail svoju glazbu gradi od najjednostavnijih figura do veličanstveno zadivljujućih zvučnih pejzaža koji nikad ne gube osjećaj za mjeru ili svrhu, spajajući uzvišene melodije s nezaustavljivim ritmovima, jednako ugodno istražujući složene harmonije i improvizaciju slobodnog oblika.

▬▬▬
Upad u pretprodaji do 21.7.2023. u 23:59h: 15 €/113,02 kn
Upad na dan događanja: 18 €/135,62 kn

Pretprodajna mjesta:
Dirty Old Shop, Tratinska 34, Zagreb
Rockmark, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb
Dallas Music Shop, Splitska ul. 2A, Rijeka

Više o projektu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert