Search
Close this search box.
Rasprodano: Začarana Močvara: Emma Ruth Rundle, William Fowler Collins
Subota 22.7.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Nakon što nas je američka kantautorica Emma Ruth Rundle oduševila svojim prvim nastupom u Močvari prije šest godina, sada se vraća kako bi nam predstavila novi materijal u intimnom ruhu. Koncert će biti sjedeći, Emma će na pozornici imati piano, a prije nje će umjesto prethodno najavljene Jo Quail nastupiti William Fowler Collins!


EMMA RUTH RUNDLE (SAD)
Web: emmaruthrundle.com, Wikipedia, Facebook, Bandcamp, Spotify

Emma Ruth Rundle se glazbom bavi od mladih dana, a karijeru je počela s bendom The Nocturnes s kojim je objavila jedan EP i dva albuma. Nakon toga se priključuje bendu Red Sparowes s Bryant Cliford Meyerom iz ISIS te s njima objavljuje jedan album prije nego postaje članica post-rock tria Marriages. S njima objavljuje dva albuma prije nego se odlučuje za solo karijeru.

Prvi samostalni album objavljuje 2011., a nakon toga prelazi na izdavačku kuću Sargant House (Wovenhand, Chelsea Wolfe, Boris, Omar Rodriguez Lopez, DIIV, Deafheaven…) na kojoj objavljuje i danas. Njen stil se najlakše može nazvati indie-folkom, ali Emma Rith Randle će posegnuti i za žešćim zvucima po potrebi. No, glavna snaga njene muzike su intimne, pomalo mračne priče koje prenosi na slušatelje koji često na koncertima ostaju bez daha.

“Despite its minimalism, this is some of her heaviest-hitting material yet. The lyrics are wrought with dark meaning and somber emotion, and the lack of accompanying instruments makes their impact all the more poignant.” Kerrang! o albumu “Engine Of Hell”.

“Moving from fetes of sinister folk to unbridled metal splurges to, now, an exemplarily intimate sequence, Rundle emerges as one of the more versatile artists working today.” Beats Per Minute

WILLIAM FOWLER COLLINS (SAD)
Web: williamfowlercollins.com, Bandcamp, Spotify, Facebook

William Fowler Collins je američki glazbenik čiji se glazbeni izričaj temelji na modernoj klasičnoj glazbi, minimalizmu, improvizaciji i droneu.  Surađivao je s brojnim poznatim glazbenicima kao što su John Dieterich (Deerhoof), Jeremy Barnes (Neutral Milk Hotel) ili Heather Trost (A Hawk And A Hacksaw), a u Močvaru dolazi kako bi promovirao svoj novi album pod nazivom “Alone Inside The Walls Of Night”. Riječ je o glazbenom djelu skladanom za melotron, violinu, sintesajzer i električnu gitaru.

“This isn’t a soundtrack for the bomb izself, but for the land that bore witness to its inception”. The Wire

▬▬▬
Upad u pretprodaji do 21.7.2023. u 23:59h: 15 €/113,02 kn
Upad na dan događanja: 18 €/135,62 kn

Više o projektu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert
Emma Ruth Rundle
Emma Ruth Rundle