Filmske večeri u Močvari: Zvukovi tišine
Utorak 14.3.2023.
vrata 19:30
početak 20:00

Nakon igranih kratkiša, ovomjesečno izdanje Filmskih večeri u Močvari donosi dva drugačija filma, koji se oslanjaju na poetiku vizualnog pripovijedanja. U goste nam stižu dvije autorice – Kim Kukuruzović i Tihana Martinjak.

Program će započeti projekcija filma Grob u prašumi (2022), autorice Kim Kukuruzović, koji je nastao u sklopu Restartove škole dokumentarnog filma, nagrađenog na prošlogodišnjoj Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. Iako je nastao na radionici dokumentarnog filma, autorica se formom i stilom primiče eksperimentalnom načinju filmskog izlaganja. Promišljanje o načinima postojanja i bijeg od neposredne stvarnosti, uz zvukove prirode, pridaju filmu gotovo meditativni ton. Najbolje upotrijebiti do: (2022), također se oslanja na atmosferske zvukove, koji su za Martinjak dovoljni za kompoziciju protagonistice. Kako i sam naslov sugerira – film se bavi nekonvencionalnim načinima svakodnevne nabave namirnica koje su uglavnom društveno marginalizirane, a redateljica toj tematici pristupa na minimalistički način, dajući filmu prostor za disanje i zaseban, nenametnut komentar.

U Močvari ćemo besplatno prikazati ova dva kratka igrana filma, a zatim porazgovarati s autoricama o tišini stvaranja, snimanjima u prirodi i fluidnim granicama igranog i eksperimentalnog. Pridružite nam se zato u Močvari 14. ožujka te pogledajte i podržite filmove ovih odličnih autorica i svakako se uključite u razgovor.

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.
Više o projektu Filmske večeri u Močvari saznaj ovdje.

▬▬▬
Upad: 0 €/0 kn

Facebook event

film
Filmske večeri u Močvari: Zvukovi tišine
Filmske večeri u Močvari: Zvukovi tišine