Vrelo zvuka: Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu
Ponedjeljak 27.3.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu donose duh rumunjskih mahala kroz romsku lăutar glazbu!

CORINA SÎRGHI ȘI TARAFUL JEAN AMERICANU (Rumunjska)
Web: Facebook, Spotify

Vrelo zvuka ima čast vas pozvati na koncert jednog od najzanimljivijih novih istočnoeuropskih bendova. Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu svojom izvedbom rumunjskih romskih lăutar pjesama, ali i drugih rumunjskih tradicijskih pjesama. Za Corinu možemo reći kako je jedna od najupečatljivijih novih pjevačica u Istočnoj Europi, a prateći bend je sastavljan od prekaljenih romskih glazbenika koji praktično svakodnevno nastupaju po tamošnjim kafanama i na svadbama, a s ovim bendom s razlogom planiraju postići svjetsku slavu.

‘Muzica lăutărească’ je naziv za glazbu koja je naslonjena na glazbu koja je izvođena uz pratnju lutnje, tradicija joj je duga više od 600 godina, a u Rumunjskoj je duboko ukorijenjena te se može smatrati autentičnim tamošnjim stilom. Lutnju su zamijenili drugi instrumenti, prije svih violina, kontrabas, cimbal i harmonika, a glazbenici koji tvore Taraful Jean Americanu sviraju upravo ova četiri instrumenta. Sve su to odreda vrhunski glazbenici koje predvodi Amerikanac Shaun Williams koji se toliko zaljubio u rumunjsku glazbu da se preselio u Bukurešt, naučio jezik i sada nastupa s najboljim tamošnjim glazbenicima.

Što se same Corine tiče, njen glas i autentična, emotivna izvedba u sjećanje priziva velikanke lăutărească glazbe poput Romice Puceanu ili Gabi Luncă, a upravo se pjesme koje su one izvodile nalaze i na repertoaru benda Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu. Nakon što poslušate samo jednu pjesmu ovog benda postat će vam jasno zbog čega je pred njima svijetla budućnost i zbog čega su, čak i bez objavljenog albuma, uspjeli doći do velikih pozornica diljem svijeta.

Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu dolaze po prvi put u Zagreb i donose duh, kako sami kažu, rumunjskih mahala. Njihova izvedba će vas sigurno ostaviti bez riječi.

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 8 €/60,28 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 10 €/75,35 kn

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Više o projektu Vrelo zvuka saznaj ovdje.
Više o projektu Liveurope saznaj ovdje.

Facebook event

Koncert