MetalCHUGa subotom: E.N.D., Negative Slug i Arises
Subota 25.3.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Zadarska metal fešta uz pomoć lokalnih sludge prvaka Negative Slug!

E.N.D. (Zadar)
Web: endband.net, Facebook, Spotify

Poznati i kao Evil Never Dies, E.N.D. jedan je od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Počeli su kao hardcore bend pod velikim utjecajem agresivnih zvukova Sick of it All-a i Hatebreed-a, a ovaj trio danas štuje kompleksan groove, zademfane tonove i nabrijane riffove, zapakirane u njihovu prepoznatljivu mješavinu thrash, death metala i HC punka. Za sve ljubitelje Meshuggah, Napalm Death, Whitechapel i Sylosis.

Ova godina obilježava 10 godina od izlaska albuma “Illustrating Evil” za koji ide reizdanje pod nazivom “Re-illustrating Evil”. Remixana i remasterirana verzija ide ubrzo van, a vjerujemo kako ćemo, uz ostale hitove, uživo doživjeti sve ljepote ovog albuma.

NEGATIVE SLUG (Zagreb)
Web: Facebook, Bandcamp

Što više napisati o Negative Slugu, a da već nije napisano u moru evenata kojih je ova sludge mašinerija bila dio? Iron Monkey i Eyehategod su se prisno podružili s Crowbarom i dobili spoj svega najboljeg što geni nude. Negative Slug je jedan od daleko najaktinvijih lokalnih bendova u žanru, s nekolicinom europskih ukazanja. Uvjerljivi, glasni, masni, groovey, brzi, spori… ma sve!

ARISES (Zadar)
Web: Facebook, Bandcamp

Sada već uigrana “nova” postava benda jedna je od aktivnijih skupina ljudi unazad koju godinu na lokalnoj sceni. Nema gdje ih nismo mogli vidjeti najavljene, a recenzije tih istih koncerata su uvijek bile pune pohvala. Od energije koju bend uživo ima do uvjerljive svirke, Arises se pokazao kako nema namjeru ubrzo stati sa svojim pothvatima, a tko bi to uopće i htio? Nedavno su izbacili hvaljeni EP “Sessions under a pale sun”, a ukombinirano sa starim numerama možemo očekivati još jednu svirku na nivou.

▬▬▬
Upad: 8 €/60,28 kn

Koncert organizira Subsonic Events.

Facebook event

koncert