Search
Close this search box.
John Moods, Popotnik i Zimizelen u Začaranoj Močvari
Ponedjeljak 13.3.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Za početak uspješnog tjedna, dođite u Močvaru na još jednu večer Začarane Močvare. Ovaj put za vas smo pripremili tri kantautora, Johna Moodsa iz Njemačke, Popotnika iz Slovenije i Zimizelena iz Zagreba.

JOHN MOODS (Njemačka)
Web: johnmoods.com, Facebook, Bandcamp, Spotify

Nakon što je upravo objavio svoj treći album “The Great Design” za modernu berlinsku etiketu Mansions and Millions i album u suradnji s The Zenmenn na Music From Memory, John Moods donosi svoje prekrasne pjesme na istok Europe. Pratit će ga dva multiinstrumentalista, Martha Rose na flauti i vokalu i Dandy Deniz na gitari i vokalu. Trio će u Močvaru donijeti svoju mješavinu bezvremenskog starijeg engleskog folka iz 70-ih, prožetog pop glazbom 80-ih i svevremenskim lirskim temama. Sjetite se Fairport Conventiona, Nicka Drakea, Simona & Garfunkela, Petera Gabriela ili malo mekog Springsteena.

POPOTNIK (Slovenija)
Web: Bandcamp, Spotify

Prije Johna Moodsa, nastupit će slovenski kantautor Popotnik. Svojim baršunastim glasom, prodornim tekstovima, nježnim strummanjem gitare i pop ritmovima, Popotnik s lakoćom oprizoruje zadimljeni klub, noćnu vožnju autobusom ili tihi odjek tužne samorefleksije. Iako se njegova glazba može kategorizirati kao pop, indie ili lo-fi, preferira vlastiti izraz “stop pop”. Do sada je objavio dva EP-a i redovit je gost na Radiju Študent. Uz Popotnika, nastupit će i Patricia na klavijaturama i pratećem vokalu.

ZIMIZELEN (Zagreb)
Web: Bandcamp, Spotify

Večer će otvoriti domaći kantautor Zimizelen. Iza pseudonima Zimizelen krije se zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote. Novim projektom radi odmak od dosadašnjeg izražavanja na engleskom te se potpuno posvećuje djelovanju na materinjem jeziku. Nakon 2 godine, Zimizelen se vraća u Močvaru, ponovo u solo, akustičnom izdanju. U međuvremenu je objavio 3 singla – Fantastično, Likovi bez lica i Zamisli, kao priprema za album koji izlazi pred sam kraj zime. Ovo će biti prilika za mini predstavljanje pjesama s albuma u verziji najbližoj onoj u nastajanju. Psihodelični noir folk pogodan za sezonu zima/proljeće.

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 6 €/45,21 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 8 €/60,28 kn

Više o projektu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Koncert se održava u sklopu projekta Močvarno poduzetništvo kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU.

Facebook event

koncert