Search
Close this search box.
Književnost u Močvari
Ponedjeljak 6.3.2023.
vrata 20:00
početak 21:00

Tribina “Književnost u Močvari” promovira mlađe autore, u dijalog postavlja etablirana i nova lica na sceni. Ovaj put su to dvije gošće različitih generacija, koje će čitati svoje radove (po desetak minuta), a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.

Gosti: Eva Simčić (Rijeka), Marina Šur Puhlovski (Zagreb)
Moderira: Robert Perišić (Sirakuza)

Vremenska prognoza: sunčan dan iz zadaćnice.
Šank: stabilno.
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali ipak.

O gošćama:

Eva Simčić rođena je 1990. u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci je završila diplomski studij hrvatskog jezika i književnosti i filozofije. Do sad je kraće prozne tekstove objavljivala na web-stranicama Gradske knjižnice Rijeka, blogu Čovjek-časopis te u Sloveniji, u Reviji Razpotja i na web-stranicama Air Beletrine. U 2022. godini dobila je potporu Grada Rijeke za rukopis “Četiri lakta unutra” i nagradu “Sedmica i Kritična masa” za tekst “Maksimalizam”. Doktorandica je Sveučilišta u Oslu i bavi se temama postjugoslavenske književnosti.

Marina Šur Puhlovski rođena je u Zagrebu (1948), gdje je završila gimnaziju, te komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu. Prvu priču objavila je 1976., prvu knjigu 1991. Kontinuirano objavljuje od 1996., romane, priče, eseje, putopise, pjesme, proze…. Nagrađivana je za eseje (nagrada “Zvane Črnja” 2015. za Književnost me iznevjerila) i roman (Divljakuša, Nagrada VBZ-a 2018.) te prevođena. U nizu romana (“Nesanica”, “Ljubav”, “Igrač”, “Divljakuša”, “Zbogom, djevojčice”) ispisuje signifikantni lik Sofije Kralj, s čime nastavlja i u recentnom romanu “Virus, potres, brak”.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji, sve uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Sve pritužbe na humor bit će uvažene. Glazbena podloga – John Cage “4’33”.
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.
Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom/icom (+1) ili više (+2, +3 itd.).
Važno je da ne zaboravite doći (-1).
Budite sebi na prvom mjestu što se dolaženja tiče – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje.

▬▬▬
Upad: 0 €/0 kn

Više o projektu Književnost u Močvari saznaj ovdje.

Facebook event

knjizevnost