Search
Close this search box.
Indie rock koncert: Bombataz, Orvel
Thursday 4.4.2024.
doors 20:00
starts 21:00

Dolaze nam belgijski Bombataz i zagrebački Orvel!

BOMBATAZ (Belgija)
Web: Facebook, Spotify, Bandcamp

Indie-pop, synthpop, funk, jazz. To su pojmovi kojima bi se najlakše mogao opisati zvuk belgijske grupe Bombataz koja nam po prvi put dolazi u Močvaru. Ovaj kvartet osnovan je u Brusselsu od strane četiri glazbenika školovana na jazz akademiji, a koji su shvatili da imaju zajedničku ljubav prema drugim glazbenim žanrovima. Ubrzo nakon osnivanja objavili su EP “¡Kapao!”, a uslijedio je album “Olympics Of Love” 2020. kojim su postavili temelje za daljnji rad. Pomalo sanjivi glazbeni dijelovi, svojevrsni za indie-pop, kod Bombataza se prelijevaju u na trenutke neočekivane jazz/funk eskapade te razne druge glazbene horizonte. Ima tu gitarskih tehnika poput onih Roberta Frippa iz King Crimsona, psihodelije poput 13th Floor Elevatorsa ili Electric Prunes i koješto drugo. Sve zajedno zvuči avanturistički i bit će zanimljivo čuti kako to zvuči uživo.

ORVEL (Zagreb)
Web: Facebook, Spotify, Bandcamp

Orvel je osnovan 2011. godine, a nakon prvih godina traženja, u 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu “Vodi me”. Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova. Prvi album, “Dani”, je objavljen 2015., a “Div” je objavljen 2019. godine. Svoj posljednji album, “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” objavili su 2022. godine. Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: “Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca “Dani” 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples”.

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Facebook event

Concert