IDEM / Poyy pt. 2, Mate Ponjević
Saturday 9.12.2023.
doors 20:00
starts 21:00

IDEM, autor albuma “POYY”, jednog od najuzbudljivijih regionalnih izdanja godine rasprodao je koncert u Vintage Industrial Baru gotovo mjesec i pol dana prije održavanja! Stoga je dodan još jedan datum, ali u drugom zagrebačkom klubu, pa će nakon Vintagea 8. IDEM nastupiti u Močvari 9. prosinca.

IDEM (Zagreb)
Web: Instagram, Bandcamp, Spotify

Već dugo se u Zagrebu nije dogodio ovoliko jak hype oko jednog debi indie albuma i izvođača. Iza pseudonima IDEM krije se Antuna Aleksa, multiinstrumentalist i član bendova Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansambl. Njegov “POYY”, “bedroom indie diy post pop punk smeće” jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja 2023. na čijim krilma je rasprodao Vintage 42 dana prije održavanja. Treba istražiti gradske klupske svirke da se otkrije kad se zadnji put ovako nešto dogodilo, a pogotovo kada se dodao novi datum u drugom klubu.

IDEM je prošli tjedan skinuo novi singl a albuma “POYY”, pjesmu “Nikad Ne Ne Idem Van”. Nakon “Žujice”, “Par put godišnje”, “Potopi ovaj brod” i “ŠtetaŠtetaŠteta” i time je stigao i peta izdvojena pjesma čime su doslovce pola albuma bili singlovi. “POYY” je objavljen  28. svibnja ove godine u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records, a osim Zagreba koncertno će se promovirati i u Rijeci (28.10.), Novom Sadu (02.11.), Skopju (03.11.), Beogradu (04.11.) i Karlovcu (11.11.).

▬▬▬
Upad: 8 €/60,28 kn
Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 34 i online na Entrio.hr.

Koncert organizira Dostava zvuka.

Facebook event

Concert