Začarana Močvara: Nina Romić
Wednesday 29.11.2023.
doors 20:00
starts 21:00

Nina Romić jest Začarana Močvara. Jedna od predvodnica domaće kantautorske scene prije više od deset godina pokrenula je intimni program u Močvari u kojem smo ugostili brojna velika i mala domaća i strana imena, a sada će upravo u ‘svom’ programu predstaviti svoj novi album “Jezero” (Aquarius Records).

NEVIDLJIVA MOČVARA

Osim što spada u red najcjenjenijih domaćih kantautorica, Nina Romić usko je vezana uz Močvaru zato što je više od desetljeća vodila i uređivala vrlo utjecajan i popularan program Začarana Močvara kroz koji su se javnosti predstavljali njeni brojni kolege i kolegice koji njeguju srodan glazbeni izričaj. Glazbena kritika je uglavnom veže uz snažnu etno notu njenih glazbenih početaka, no Nina Romić je kroz svoje pjesme i albume pokazala kako ima puno širu paletu glazbenih utjecaja te kako je nezahvalno predviđati kako će zvučati njena buduća izdanja. Ovom prigodom predstavit će svoj peti samostalni album nazvan “Jezero”.

U sklopu programa Nevidljiva Močvara zainteresirani će imati priliku podružit se i porazgovarati s Ninom Romić i njenim glazbenim kolegama prije samog koncerta te dobiti uvid u njeno stvaralaštvo, ali i zaroniti u njeno kreativno jezero koje se sastoji i od kreativnih radionica, producentskih obaveza, glumačkih izleta i brojnih drugih talenata koje šira javnost tek treba otkriti. Domaćin susreta i druženja biti će standardno stalni voditelj Nevidljive Močvare – Mario Kovač.

Prijave: mariokovac69@yahoo.com

▬▬▬
NINA ROMIĆ (Zagreb)
Web: ninaromic.com, Facebook, Instagram, Spotify

Peti Ninin album drugačiji je od svih dosadašnjih radova. Usred rada na njemu odustala je od dugogodišnjeg bendovskog okrilja te ga je u cijelosti napravila s kontrabasisticom Jelenom Galić koja je na ovom albumu pjevala i prateće vokale te je zaslužna za aranžmane. Silvio Bočić našao se u ulozi “trećeg” koji je ovo jezero opasao sigurnom obalom dajući mu upravo slojeve dubina koje je ono tražilo.

“Jezero” je vrlo intiman album, svojevrsni povratak Nininim počecima i albumu “Daljine” iz 2010. godine. Taj minimalistički pristup u stvaranju urodio je plodom jer je album odlično primljen od strane publike i već se sada može proglasiti jednim od favorita za najzanimljivije hrvatsko izdanje 2023. godine. Pozivamo vas da u okrilju Začarane Močvare zaronite u sve nijanse Nininog “Jezera”.

“U prvom i naslovnom ”Jezeru” zadane su zrele, duboke koordinate koje će, iako uronjene u strah, prema kraju albuma blijedjeti u sjećanja, svjesnost bivanja, poigravanje baštinom kao podsjetnikom na nakupljenu kolektivnu bol. Prisilno osviještenu u pandemijskoj pauzi od života. Ne zanimaju ih folk i americana nego svijet postavljen posve unutra. Nikad potrebniji. Rijetko toliko iskren. Bolan, ranjiv, lomljiv, jak. Poput zaboravljenih radijskih drama Antuna Šoljana podsjeća nas koliko je nekad teško naučiti hodati, disati, sve pustiti. Riječ je o albumu iz posve druge dimenzije. Vraća sebi. Potisnutom i zaboravljenom. Gdje je snaga u zemlji, a ne u neurozama današnjice.” – Express.24sata.hr, Anđela Vidović

“Praćena nevelikim instrumentarijem, točnije gitarom, električnim i akustičnim basom, mandolinom, bubnjevima, udaraljkama, klavijaturama, te pratećim vokalom sjajne Jelene Galić, zvučna struktura sugerira da su Nina Romić i Ninini gradili Eiffelov toranj zvuka, a ne zid zvuka. Čuje se sve i u svakom šumu se dade lijepo uživati, svaki trzaj žice ili udarac ksilofona odzvanja, ti tonovi su ekspresivni i jezgrovito dovoljni, a Jelenina i Ninina dvoglasja su posebna čarolija. To je koktel borbe kroz mirnoću, prisutnosti sada i ovdje koja prirodno prelazi u trans, to je suzdržanosti koja polako otkriva emocije kao što potok prerasta u rijeku.” – Ravno Do Dna

“Magično je slušati Ninu svaki put, u to nema sumnje. Ima nevjerojatnu lakoću prenašanja svojeg sentimenta kroz pjesme, pa čak i kad se ovoliko ogoli. Jednostavno rečeno, Nina Romić “Jezero” je još jedno vrhunsko djelo u nizu ove bezvremenske autorice, prava divota za slušanje.” – Muzika.hr

▬▬▬
Upad u pretprodaji: 7 €/52,74 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 10 €/75,35 kn
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Više o projektu Začarana Močvara saznaj ovdje.

Facebook event

Concert