• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2018.
PUSČPSN
2227
2830   
       

ProgramNEDJELJA 23.07.2017. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30 • UPAD 35 KN

ZAČARANE NAOČALE PREDSTAVLJAJU

CHRISTIAN HOLDEN (SAD), EMPEROR X (Njemačka), OLIVIA W-B (Engleska)


upad: 35 KNScenski konzorcij sastavljen od Indie emo naočala i Začarane Močvare za početak postsezone priprema omanji emo spektakl uz akustične gitare! Dakle, pričekajte s tim odlaskom na more jer ove vruće srpanjske nedjelje svoje uspješnice samo za vas izvode:

CHRISTIAN HOLDEN (SAD)
Web: Facebook, Bandcamp

Ukoliko vam ime ovog mladića zvuči poznato, to je vjerojatno zato što se radi o prednjem čovjeku prilično hvaljene bostonske grupe The Hotelier. Mediji im se već godinama klanjaju i zasipaju ih lovorikama, a izuzetno ih cijeni i običan puk koji voli Into It. Over It., Joyce Manor, Modern Baseball, Tigers Jaw i ostatak aktualne 90s indie/emo revival produkcije.

Uglavnom, nakon osam godina touranja s bendom, Christian Holden po prvi put kreće na samostalnu turneju u sklopu koje izvodi hitove grupe The Hotelier (ali i neke vlastite!) u ogoljenim, akustičnim verzijama koje diraju u srce i dušu. Stoga, dođite i ponesite papirnate maramice za sve suze koje ćete isplakati dok Christian uz gitaru pati!

EMPEROR X (Njemačka)
Web: Bandcamp, Facebook

Možda biste iz imena zaključili da se radi o zlom superračunalu koje planira globalnu dominaciju i u slobodno vrijeme snima MIDI black metal albume, no istina je mnogo drukčija - Emperor X je umjetničko ime Chada Mathenyja, Amerikanca s berlinskom adresom i krajnje interesantnog kantautora. Kako njegov službeni press kit elaborira:

"His recordings and live shows fuse the punk songwriter tradition of Billy Bragg with the experimental tape loop minimalism of William Basinski, and reveal incurable obsessions with transportation infrastructure, modernist literature, and lo-fi Chicago house tracks."

Inače, Chad već skoro 20 godina muzicira pod imenom Emperor X, otad je odsvirao više stotina koncerata na neobičnim mjestima, od simfonijske dvorane u Portu do podruma vrtlarske trgovine u Pittsburghu i objavio hrpu izdanja, od kojih ćemo izdvojiti posljednje: ovogodišnji album, "Oversleepers International", je a) zaista sjajan i b) objavljen za etiketu Tiny Engines, dom bendovima poput Beach Slang, Cayetana, Signals Midwest i ostalih scenskih uglednika. Ako to nije dobra preporuka, ne znamo što jest.

OLIVIA W-B (Engleska)
Web: Bandcamp

O Oliviji W-B ne znamo reći mnogo jer je izuzetno tajanstvena, no znamo da je na turneji s prijateljima i da će svojim kratkim setom šašavog i pomalo bizarnog folka otvoriti ovaj koncert! 

Više na Facebooku

Slični događaji

SRI 06.06ŽEDNO UHO PREDSTAVLJA: WOLF PARADE Više