• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2021.
PUSČPSN
1416
20
3031
       

ProgramNEDJELJA 06.06.2021. • VRATA 12:00 • POČETAK 12:00

ZAČARANA MOČVARA


upad: 0 KNČETRI SU KNJIGE DOVOLJNE ZA PUT
Tribina, razgovor & predstavljanja novih knjiga pisca i umjetnika STANISLAVA HABJANA

Gosti: MARY MAY (Zagreb), ANTE PERKOVIĆ (Zagreb)
Moderira: DUBRAVKA ZIMA (Zagreb), dr. sci, profesorica suvremene književnosti.

Predstavit će se knjige: Košulja na cvjetove i pjesme na struju, tekstovi za pjevanje (Petikat, 2020.), Nemoguća varijanta i druge priče, proza (Petikat, 2020), Vrijeme i mi; PostApoc dijalozi, proza (Lauba, 2020) i Neobjavljeno 1983-2023, plakati (HDD, 2021.).

Habjan se u književnosti javio 1984. zbirkom priča Nemoguća varijanta koja je ubrzo po objavljivanju zadobila kultni status i postala paradigmatskom knjigom naraštaja okupljenog oko književnog časopisa Quorum. Baveći se istovremeno dizajnom i likovnošću, dvadeset godina potom živi u svojevrsnom literarnom egzilu, postojeći i potpisujući se kao jedan od likova iz svoje knjige. Kao dizajner, autor je brojnih vizualnih identiteta za domaće i međunarodne umjetničke projekte, filmske i glazbene festivale, izložbe i kazališne predstave. Plakati su mu objavljivani u Graphis poster books; bio je art direktor novina za kulturu Homo volans i glazbenog magazina Nomad, autor je ili koautor više slikovnica i grafičkih mapa, a aktualni mu projekti uključuju izložbe Dućan metafora, Neobjavljeno i Identiteti. Od 2019. nastupa s grupom Car je gol, za koju piše pjesme.

O razgovoru u Močvari Stanislav kaže:
"Kako se ponašati kad si imao sreću u pola godine objaviti četiri nove knjige, koliko si, u najboljem slučaju, objavio tijekom cijelog dosadašnjeg života. Naravno da to nikad više nećeš ponoviti, pa bi već samo zato trebao to obilježiti, predstaviti, proslaviti... Recimo, ovu sad prvu nedjelju, točno u podne, u Začaranoj Močvari. Zamoliti profesoricu suvremene književnosti, autoricu najljepših riječi napisanih o tvome pisanju, da kaže nešto o tim novim knjigama, a potom i sam nešto reći, pročitati neku zgodnu pjesmu ili dijalog... Možda nije loša ideja."

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.