• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
232425262829
30     

ProgramSRIJEDA 24.01.2018. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 30 KN

ZAČARANA MOČVARA

MAR (Zagreb), MIXED UP MARY (Zagreb)


upad: 30 KNPrva Začarana u 2018. će biti u znaku chamber popa, jazza, trip-hopa, ali i folka i bluesa. Dolazi nam sjajni sastav Mixed up Mary o kojemu se već dugo priča na našoj klupskoj sceni, a večer će otvoriti mlada kantautorica MAR kojoj je ovo jedan od prvih nastupa pred klupskom publikom.

MAR (Zagreb)

Mlada glazbenica dolazi iz Zagreba i ovo će joj biti prvi nastup u našem klubu. Izvodi svoje autorske pjesme i pokoju obradu, a sve se to može svrstati negdje između okvira bluesa i folka, alternativne i indie glazbe uz stalno eksperimentiranje i istraživanje novog zvuka. Među omiljene glazbenike ubraja The Lumineerse, Birdy, Jake Bugga, ali i neke starije poput Nirvane, Eddie Veddera i Elvisa Presleya. Do sada je svirala na nekoliko festivala, a sama ističe da joj je omiljena svirka na ulici, pred nepoznatim ljudima. U planu joj je snimiti album do kraja, i nakon srednje škole krenuti na put i svirati u raznim državama. Veselimo se što smo i mi jedna od njenih stanica.

MIXED UP MARY (Zagreb)
Web: Facebook
Interview: Močvara

"Često pročitamo da smo bend koji ima nešto za reći. Drugi nas pitaju što imamo za reći. Pa, ne pjevamo budnice, ne prenosimo neku političku poruku, ne obraćamo se društvu, nego pojedincu. Što imamo za reći? Reći čovjeku da je u redu biti čovjek i da ima pravo na sve svoje boje. Da je ljubav puno više od onoga što su nas učili. Da je divno izguliti se do kostiju da bi drugi jasnije vidjeli tvoje srce."

U ovih nekoliko rečenica su nam dali naslutiti o kakvoj se glazbi ovdje radi, a ako dodamo u jednadžbu još i ambijentalni, duboki chamber pop, i elemente trip hopa, jazza slika će nam biti jasnija. Nakon prvog EP-ja "Rano je za sutra" iz lipnja 2015., Mixed up Mary je u prošloj, 2017. Godini, iznjedrio i dva nova singla popraćena videospotovima – "Zauvijek" i "Ljetna", a uskoro će biti objedinjene na albumu. Mixed up Mary šesteročlani je sastav koji čini pet lako uočljivih muzičara: basist Konrad Lovrenčić, zatim klavijaturist Davor Zanoški, gitarist Erol Zejnilović, bubnjar Daniel Kadijević i pjevačica Ana Lovrenčić, te još jedan član koji se obično skriva u mraku vama iza leđa za mix pultom – dizajner zvuka i ton-majstor Ante Zvonimir Stamać.

INFO
Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

NEWSLETTER
Pretplati se na newsletter i primaj novosti o koncertima Začarane Močvare putem maila. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.