• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramSRIJEDA 19.09.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 50 KN

ZAČARANA MOČVARA, JAZZ U MOČVARI & MOČVARNI LABORATORIJ PREDSTAVLJAJU

BILLY MARTIN ZAGREB MASTERCLASS ORCHESTRA


upad: 50 KNBilly Martin Zagreb Masterclass Orchestra, Močvara 17.-19. rujna 2018

Pozivamo Vas na jedinstveni koncert Billy Martin Zagreb Masterclass orchestra na kojem će se izvoditi glazba stvorena za vrijeme trodnevnog masterclass-a predvođena Billy Martinom. Billy (Medeski Martin & Wood) je jedan od najsvestranijih i po mnogima ponajboljih bubnjara današnjice i veliko nam je zadovoljstvo da će upravo on voditi Masterclass za glazbenike spremne na eksperiment i otvorenost prema glazbi, životu i ljudima. Misija ovog glazbenika je potaknuti osjećaj individualne slobode u drugima. Na ovaj način im se pruža mogućnost da se izraze uz pomoć pjevanja, sviranja, plesa i stvaranja na svim nivoima. Kao svoj najvažniji zadatak, Billy smatra inspirirati polaznike da pomaknu svoje konvencionalne granice kako bi razvili svoj vlastiti glazbeni i scenski rječnik. Kako bi mu sve to uspjelo, Billy se koristi raznim metodama poput improvizacije, kompozicijskog soliranja, ritmičkih igara, povezivanja fraza. Osim toga, za vrijeme masterclassa ukazuje i na važnost discipliniranog vježbanja. Koristeći ova dva ključna stupa, polaznici upoznaju svoj instrument na novi način koji je oprečan suhim tehničkim vježbama. Cilj nije izbjegavanje tehničkih vježbi, već dobiti balansiranog umjetnika koji stječe više opcija u životu.

Masterclass na koji se do sad prijavio predviđen broj glazbenika će se održati u Močvari od 17. do 19. rujna 2018. godine u sklopu programa Začarana Močvara & Jazz u Močvari. Događaj je financiran i organiziran od strane novog hrvatskog label-a Pass the hat records kao i produkcijske kuće Hommage produkcija te će biti besplatan za svih 20 glazbenika. 

O Billy Martinu:
Rođen u New Yorku 1963., perkusionist, kompozitor i visual artist Billy Martin potpuno se posvetio glazbi sa 17 godina tražeći svoje mjesto u eklektičnoj glazbenoj vizuri New Yorka. Svojim nastupima uveličavao je izvedbe od Broadwayskih orkestara do brazilskih noćnih klubova i burnih newyorških underground mjesta. Uskoro se ostvario kroz suradnju s Jonhom Medeskim i Chrisom Woodom stvorivši jedan od najpoznatijih groove bendova Medeski, Martin&Wood. Premostivši harmonijsku kompleksnost jazz-a, konverzacijsku tečnost slobodne improvizacije i popularnost R&B i funka, ovaj bend postao je nezaobilazno ime među mnogim ljubiteljima dobre glazbe. Niz albuma i suradnji s Johnom Scofieldom, Johnom Zornom, Iggyjem Popom, Natalie Merchant i ostalim poznatim glazbenicima donijelo mu je priznatost u cijelom svijetu. Pokrenuvši vlastitu diskografsku kuću, producira i spaja mnoga poznata imena poput Ornettea Colemana, Flea, Marca Ribota, Johna Zorna, Leea Ronalda, Billa Laswella, Mickeya Harta, Medeski, Martin&Wood...

Martin je također uspješan video i filmski redatelj te slikar i umjetnički direktor.

Začarana Močvara projekt je pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Jazz u Močvari projekt je pod umjetničkim vodstvom Manuela Manzina koji donosi jazz koncerte u Močvaru.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. 

više na facebooku