• A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
2324252629
30     

ProgramUTORAK 23.04.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 • UPAD 35 KN

VRELO ZVUKA

BALKALAR (Zagreb)


upad: 35 KNU sklopu programa Vrelo zvuka ove smo sezone organizirali dva koncerta s novim imenima hrvatske etno scene, a sada predstavljamo i još dva mlađa sastava koja djeluju nekoliko godina te se lagano probijaju na domaćoj sceni. Ovo je prilika da ih zajedno vidimo na jedinstvenoj lokaciji i velikoj pozornici Močvare.

BALKALAR (Zagreb)
Balkalar je mladi zagrebački bend koji je svoje umijeće gradio kroz nastupe na ulici da bi zatim zaokupili pozornice manjih i većih klubova. Za sebe kažu kako su bend uz kojeg je dernek naprosto neizbježan, a promoviraju one pozitivne strane Balkana koje je zapadni čovjek zaboravio - slavlje života, pjevanje, ples, sloboda, uživanje, ljubav...

Nema tu puno filozofije, kada Balkalar počne svirati, slušatelji ulaze u trans stanje uma potpomognuto balkanskom božicom Shljivom i sve postaje nadrealno. Jako euforični i dinamični, Balkalarci dižu na noge svakoga, a grlenu chakru otvaraju pomoću pomno izabranih najvećih hitova balkanske regije ali i puno šire..

Članovi benda su Irma Bulaja (violina, vokali), Pavle Kladarin (kontrabas, vokali), Juraj Valentić (gitara) i Ivan Judaš (djembe)

ČE BO BO, ČE NA NA. (Rijeka)
Če bo bo, Če na na! je instrumentalni sastav koji postoji oko 3 godine. Za svoj izričaj odabrali su tradicijske napjeve s Balkana kojima su unijeli novi, zanimljivi štih, a uz njih skladaju i autorske kompozicije u tradicijskom stilu. Nakon jednog razdoblja u kojem su nastupali s pjevačicom, odlučuju se za instrumentalni pristup kojim su dali novu dimenziju pjesmama koje ste već imali priliku čuti u nekim drugim aranžmanima. Če bo bo, Če ne na! su dosta puta svirali u Rijeci i okolici, a sada se vraćaju u Močvaru u kojoj su već jednom nastupali.

Članovi: Elvis Devčić – gitara, Ivan Valušek – sitar i gudački instrumenti, Ivan Paulić – bas , Dorijan Šikić i Aleksandar Puača – udaraljke.

Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

više na facebooku

Slični događaji

PET 27.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI, DJ EMIR Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.