• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

OŽUJAK 2020.
PUSČPSN
2458
91015
161718
2429
     

ProgramSUBOTA 16.05.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00

VALHALLA FESTIVAL 2020

ESSENCE (Split), VOID INN (Srbija), BOMBARDER (Srbija), CHAIN THE SUN (Zagreb)
ESSENCE (Split)
Web: FacebookYoutube

Ovaj peteročlani bend iz Splita, oformljen davne 1998. godine, baziran je na autorskom radu koji kroz posljednja četiri albuma dokazuje kako se ipak isplati tražiti svoj zvuk, za razliku od toliko prisutnog kopiranja i recikliranja tuđe muzike. Pjesme koje kroz mnogobrojne promjene ambijenta, nebrojene "čudne" riffove, urlike i kompleksne bubnjarske dionice stvaraju u najmanju ruku doživljaj ugodne šizofrenije nisu nikog ostavile ravnodušnim pa neće ni vas! Mješavina je to stilova koji su u neku ruku nespojivi, a kad bi ih se trebalo definirati, možda bi se moglo kazati da se radi o spoju progresivnog metala i hardcorea koji oni sami iz zabave zovu "math'n'roll". Dođite i poslušajte kako domaći bend može zvučati "strano i svjetski" jer inovacija je uvijek bolja od imitacije!

VOID INN (Srbija)
Web: FacebookYoutube

Void Inn je alternativni heavy metal bend formiran 2010. godine u Los Angelesu. Osnovali su ga članovi Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara), koji su u to vrijeme završavali studij na prestižnom Musicians Instituteu u Hoolywoodu. Ubrzo su se istaknuli i probili na rock i metal sceni Los Angelesa gostujući u kultnim klubovima na Sunset Stripu kao što su Whiskey a Go go, Rainbow, Key club i Viper Room. Krajem 2011. godine bend se seli u Beograd gdje nastavlja raditi i nastupa u Srbiji i regiji. Godine 2016. objavili su EP I Can Hope, a 2019. godine imali su veliku čast nastupati zajedno s legendarnim David Ellefsonom (Megadeth). Trenutno, za 2020. pripremaju novi album. Bend je prepoznatljiv po žestokim riffovima, neparnim ritmovima, virtuoznim gitarskim dionicama i jedinstvenom vokalu velikog raspona i širokog spektra boja. Zvuk benda bi se mogao okarakterizirati kao Alice in Chains sa ženskim Danzigom na vokalu. Premijerno gostovanje u Hrvatskoj će biti upravo na Valhalla festivalu!

BOMBARDER (Srbija)
Web: FacebookYoutube

Legendarni ex-yu speed/thrash metal bend Bombarder vraća se na Valhalla festival 2020.! Bombarder je osnovan daleke 1986. godine u Sarajevu i jedan je od prvih bendova koji su njegovali takav zvuk na ovim prostorima. Prvi album "Speed Kill" izlazi 1989. godine na kazeti, a ubrzo, 1991. i drugi "Bez milosti", na ploči. Do danas, održali su se hitovi "Speed Metal Maniac", "Horde", "Bombarder", "Princeza", "Metalni bog" i mnogi drugi. Kada je izbio rat pjevač Nešo se preselio u Beograd i okupio novu postavu benda s kojom za vrijeme "mračnih devedesetih" snima albume "Crni dani" i "Ko sam ja". Povratak koncertnih aktivnosti obilježio je album "Ledena krv", dok je nakon izlaska albuma "Ima li života prije smrti?", na kojem su gostovali razni bivši članovi, kao i ljudi s metal scene, bend zadobio nove generacije fanova. Godine 2015. izlazi "Okot iz pakla", a u 2019. izašao je i singl "Kočijaš bogalj" iza kojeg stoji aktualna postava benda: Nešo (vokal), Luka (gitara, od 2015.), Predo (bas, od 1997.) i Mikac (bubnjevi, od 1997.).

CHAIN THE SUN (Zagreb)
Web: FacebookYoutube

Ovaj bend postoji od 2004. godine, kada su u toj prvoj postavi djelovali pod imenom Soul Remedy te su bili čest gost programa Krematorij u Močvari, Metal u Ksetu, ali i široj zagrebačkoj okolici. Danas u nešto izmijenjenom sastavu sviraju isključivo autorski materijal. Radi se o zanimljivom miksu ukusa koji se transponira u heavy metal s elementima proga i bluesa, uz česta višeglasja i žestoke headbang momente. U novije vrijeme svirali su u gotovo svim većim klubovima u Zagrebu – BBF-u, Vintage Industrial Baru, Spunku i Hard Placeu, a naredni mjesec izbacuju singl. Posebno se vesele rastegnuti vratove na Valhalla festivalu 2020.!

Klub Močvara nije organizator događaja. Za dodatne upite javite se na subson.events@gmail.com. Informacije o ostatku line up-a i ulaznicama objavit ćemo uskoro! 

više na facebooku

Slični događaji

UTO 21.04BLACK/DEATH METAL GIG: GRAVE DESECRATOR, BEZDAN Više
PET 15.05VALHALLA FESTIVAL 2020: ESSENCE, VOID INN, BOMBARDER, CHAIN THE SUN Više
SUB 23.05HEAVY STONER PSIHODELIJA: 1000MODS Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.