• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2021.
PUSČPSN
15
1012
17
23
     
       

ProgramNEDJELJA 18.10.2020. • VRATA 19:00 • POČETAK 19:15

SMEĆE U MOČVARI

SMEĆE U MOČVARI


upad: 0 KN (obavezne rezervacije)Misliš li da ti je ova godina za baciti? Ogrebala ti se najdraža Joy Division ploča? Veš mašina ti je pojela jednu Van Gogh čarapu? Karantena te poslala natrag u rodno mjesto, a time i u "ormar"? Propalo ti volontiranje na Motovunu, a taman si upao? Korona, potres, neočekivane pljuščine, na tinederu nemaš matcheve, a i tijekom online nastave ti se razbila tvoja najdraža Starfucks šalica... Dosta ti je svega? Na jednu večer spusti svoje visoke kriterije i dođi na Trash movie night u Močvaru.
U večer ćemo vas uvesti razgovorom čiji će gosti biti profesor filmologije Nikica Gilić i vrsni ljubitelj i poznavaoc trasha, redatelj Mario Kovač. Nakon toga slijedi projekcija kultnog klasika "Pink Flamingos" američkog redatelja Johna Watersa iz 1972. godine. Za kraj večeri, podij Močvare će silnim trudom zaprljati Jovanka Broz Titutka s kojom ćete se kasnije i vi sami moći razbacati uz našeg vjernog DJ-a USB stika.

Projekt organizira uredništvo časopisa Kontrapost u vodstvu studenata povijesti umjetnosti koji su ove godine osvojili Močvarin natječaj "Imam ideju!".

Satnica:
19:00 - vrata
19:15 - razgovor/tribina o trash filmu (gosti: Nikica Gilić i Mario Kovač)
20:15 - projekcija filma “Pink Flamingos” (r. John Waters ‘72.)
22:30 - performans naše jedinstvene vizualne reprezentacije raspada Juge Jovanke Broz Titutke
23:00 - druženje uz trash muziku po smjernicama HZZO-a

Gosti:
Nikica Gilić rođen je 1973. godine. Radi na Odsjeku za komparativnu književnost, godine 2019. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. Predaje kolegije iz teorije i povijesti filma na Odsjeku za komparativnu književnost i na Akademiji dramske umjetnosti. Zanimaju ga povijest filma, filmska genologija, filmska naracija, postmoderna i druge teme.
Mario Kovač rođen je 1975. godine. Kazališni je redatelj, umjetnik, glazbeni DJ, organizator Varaždinskog Trash Film Festivala i redatelj poznatih hrvatskih trash serijala o superjunaku Bore Leeju.
Jovanka Broz Titutka multimedijska je zabavljačica. Članica je drag kolektiva "House Of Flamingo", poznata pod imenom Spazam Orgazam, kantautorica, performans umjetnica te zabavljačica.

Molimo sve posjetitelje za pridržavanje svih epidemioloških mjera. Događaj će se odvijati na terasi i unutarnjem prostoru Močvare. Maske su obavezne u unutarnjem prostoru. Dezinfekcijska sredstva bit će dostupna na glavnom ulazu i na ulazu u prostor gdje će se prikazivati film.


 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.