• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

ProgramČETVRTAK 06.10.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 30/40 KN

ROCK GIG

SINKS (Češka), LUXUS LORD (Zagreb), TERMINATOR (Zagreb)


upad u pretprodaji: 30 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 40 KN

Kupi ulaznicu onlineMočvara vas poziva na koncert tri sjajna benda koji će dijeliti našu pozornicu u četvrtak, 6. listopada. U goste nam dolazi Sinks, jedna od trenutno najzanimljivijih čeških noise-rock grupa, a društvo će im praviti dva zagrebačka domaćina - Luxus Lord i Terminator.

SINKS (Češka)
Web: Bandcamp

Noise-rock. Tako sebe opisuje trio Sinks koji se posljednjih nekoliko godina nametnuo kao jedan od zanimljivijih čeških alternativnih gitarističkih bendova. Uz tu njihovu definiciju, njih možemo povezati i s post-punkom, ranim indie-rockom, punkom i sličnim glazbenim pravcima. No, kako god nazvali njihov glazbeni stil, jedno je sigurno - njihova energična svirka nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Sinks su se prvi put predstavili početkom 2019. EP-em "O". Uslijedila su još dva EP-a i istoimeni album objavljen 2021., a iako su svoj proboj počeli za vrijeme pandemije, to ove Čehe nije spriječilo da u proteklih nekoliko godina održe veliki broj koncerata diljem Europe. Iako su i njihovi diskografski radovi sjajni, upravo na koncertima Sinks pokazuju svu svoju snagu.
"Their songs invoke the madman Mark E. Smith of The Fall or the controlled insanity of PiL’s John Lydon. Their music, however, is more than just retro; contemporary feelings of disillusion and an under-the-surface energy that might explode at any moment." Pop Messe

LUXUS LORD (Zagreb)
Web: Facebook

Nakon višegodišnje koncertne pauze Luxus Lord se vraćaju na zagrebačku koncertnu scenu. Bend koji je osnovan 2005. pa nakon pauze od 2013. krenuo s ponovnim radom, posljednjih mjeseci je marljivo pripremao novi album koji bi se uskoro trebao pojaviti u prodaji, a pjesme s kojeg ćemo slušati na ovom koncertu.

Od početka njihovog rada, uz Luxus Lord se može povezati puno raznih glazbenih stilova - Seattle rock 90-tih, metal, stoner-rock, indie, underground, alternativni rock, HC-punk, pop rock... Ipak, u zadnje vrijeme njihov bi se izričaj najlakše moglo povezati s hard rockom, a energija koju Luxus Lord šire s pozornice je u svakom trenutku spremna otpuhati sve koji im se nađu na putu.

TERMINATOR (Zagreb)
Web: Facebook, Youtube

Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, muzička suradnja s Jack Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintiđu subotom.

To su sve stvari o kojima Terminator sanja.
Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao neovisni autorski bend, krenuli su prvo u pohod Zagreba i okolice kako bi izgradili publiku, stekli višak fanova i time si olakšali proces snimanja, objavljivanja i upoznavanja publike s prvim albumom.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije. www.mochvara.hr/projekti/liveurope

više na facebooku

Slični događaji

SUB 10.12BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
SUB 17.12FIST FROM EAST: DEBELI PRECJEDNIK, KRIVA ISTINA, LOŠ PRIMJER, SMRT RAZUMA Više
PET 30.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI Više
NED 24.09POST METAL KONCERT: GOD IS AN ASTRONAUT Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.