• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2020.
PUSČPSN
34567
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

ProgramUTORAK 06.11.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 • UPAD 25 KN

REVIJA ZAGREBAČKOG KRATKOMETRAŽNOG PUNKA

BESNI PACOV (Zagreb), PARNEPAR (Zagreb), SLOMING MOOPS (Zagreb), S KIM JA RADIM (Zagreb)


upad: 25 KNVESELA KORNJAČA PREDSTAVLJA:

BESNI PACOV
(Zagreb)
Web: Bandcamp

Urbana legenda kaže da su prvi punk bend na ovim prostorima osnovali Krsto Papić, Fabijan Šovagović i Ivica Vidović 1976. godine i to pod imenom Besni Pacov. Djelovali su u tajnosti, a njihove pjesme nikada nisu snimljene. Prije svoje smrti, Krsto Papić je okupio tada osnovnoškolce, poslije će se pokazati uspješne članove zagrebačke masonske lože, te im prenio sva svoja znanja. Oni su odlučili izaći iz okvira masonerije i proširiti se po cijelom zagrebačkom podzemlju. Njihova najsigurnija rupa je pored šanka legendarne Močvare. Tamo biste ih mogli vidjeti kako mijenjaju oblike.

PARNEPAR (Zagreb)
Web: Bandcamp

Dobri duh Zagreba možemo osjetiti u svježem zagrebačkom zraku, slatkoj zagrebačkoj Savi, uljudnim domaćim zetovima, svježe ubranoj šestinskoj banani, mirišljavim golubovima i mirisu pekara u 4 izjutra. No, najbolje se može osjetiti u ritmu, ritmu tako nervoznom i tupom da je to zločin. Parnepar svira ritmom zločina koji na neumoljivoj statistici počiva. Samo crno i bijelo!

SLOMING MOOPS (Zagreb)
Web: Bandcamp

Na samom rubu Prečkog, di ona živi, nekoliko metara od zagrebačkog mora, 90-ih se godina odvijao poslijeratni život prožet smijehom i šegom. Članovi benda Sloming Moops su se svako ljeto skupljali ispred kvartovskog dućana i kretali na more. Za Jadran je Jarun barica, ali za Baricu i njenu kćer kojima je Jarun bio jedino more, Jadran je neophodan za život. Naime, Baričina kćer ima astmu. Uočivši to ekipa iz Sloming Moopsa je svake godine svirala humanitarne koncerte od Prečkog do Španskog za Baricu i njenu kćer, te one od 2000. svake godine posjete neku od jadranskih destinacija. Ovom će prilikom Sloming Moops skupljati prihode za ljetovanje u Neumu. Nema do Neuma!

S KIM JA RADIM (Zagreb)
Web: Bandcamp

Ujko Stanley, mladić s gradske periferije, pripada onoj vrsti gradskih "frajera" koji su preprodavali karte pred kinima, a sad to ne može jer mladi radije idu u disko-klubove. Dok se njegovo nekadašnje društvo cijepa - Ogi Čudnoređe živi nestvarni boemsko-klošarski život, a Viktor se prilagođava novom vremenu - Ujko Stanley ne zna za što bi se odlučio. Ne bi želio, poput svog Tateka skupljati staro željezo, ali nešto drugo mu se baš i ne nudi. Njegova suputnica Nadia, koja kao da nema nikakvog kontakta sa svijetom, idealna mu je partnerica. Punk u trapericama! Kužiš, stari moj?  

Klub Močvara nije organizator događaja. Za dodatne upite javite se na veselajolly@gmail.com.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.