• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2020.
PUSČPSN
4
1011
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

ProgramČETVRTAK 11.07.2019. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:45

RAZOČARANA MOČVARA

BOB NANNA (SAD), MARK ROSE (SAD)
INDIE EMO NAOČALE & ZAČARANA MOČVARA PREDSTAVLJAJU:

BOB NANNA (SAD)
Web: Facebook, Bandcamp

Godinu 1998. naš narod pamti po tri stvari: uvođenju PDV-a, mirnoj reintegraciji Podunavlja i koncertu grupa Braid i The Get up Kids u zagrebačkom klubu Jabuka. Navodno se tada dogodio i neki dosta bitan uspjeh hrvatske nogometne vrste, ali nismo sigurni o čemu se radi.

Za slabije upućene, Braid su, uz Get up Kidse i American Football, vjerojatno najutjecajniji emo bend iz devedesetih, a njihov treći i najbolji album, "Frame & Canvas" je nešto što svako pošteno kućanstvo mora posjedovati. Uz Bibliju, rekli bismo, ali kako je spomenuti album svojevrsna Biblija, knjiga vam ni ne treba.

Nakon raspada grupe Braid, uz nekoliko drugih projekata, uslijedio je Hey Mercedes, koji su, zapravo, bili Braid s drugim gitaristom i zvučali nešto brže i melodičnije, a dva albuma koje su objavili, "Everynight Fire Works" i "Loses Control" se i danas smatraju klasicima ranih dvijetisućitih!

Uglavnom, 21 godinu nakon kultne gigčine u Jabuci, Bob Nanna se vraća u Agram i na prašnjavoj će akustari samo za vas odsvirati probrane komade iz svoje bogate diskografije. Da, uprava Indie emo naočala uglavnom zove policiju kad ugleda nekoga kako svira akustaru u javnosti, ali u slučaju Boba Nanne (i bilo čega u sklopu Začarane Močvare) ćemo drage volje napraviti iznimku i poslušati što čovjek ima za odsvirati. Pridružite nam se!

MARK ROSE (SAD)
Web: Facebook

Tko je vidio ići na turneju a da ne povedeš prijatelja? Tako uz Boba Nannu dolazi i Mark Rose, glavni čovjek grupe Spitalfield. Priznajemo, za Spitalfield smo prvi put čuli kad smo dobili ponudu da radimo ovaj gig, ali bend nam se u međuvremenu jako svidio - pošten pop punk s prijelaza tisućljeća, također iz Chicaga, koji nas nemalo podsjeća na Saves the Day. Nakon raspada benda, Mark je snimio i nekoliko (navodno) dosta dobrih solo albuma, tako da očekujemo izbor najboljeg iz opusa!

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.  

više na facebooku

Slični događaji

NED 12.07OTKAZANO: KEVIN MORBY: KEVIN MORBY Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.