• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

ProgramUTORAK 25.02.2014. • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00

PODRŽI SCENU!

VIKEND-REVOLUCIJA (Zagreb), LEFTY MICE (Zagreb), NARIKAČE (Zagreb)


upad: 0 KN

Cijene pića u Močvari su povoljne. Pivo već od 12 kuna, chekiraj cjenik.Podrži scenu! je koncertni program koji je u klubu Močvara. Namjera nam je, putem redovitih mjesečnih koncerata, dati priliku za predstavljanje mladim, nedovoljno afirmiranim bendovima i izvođačima iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva Hrvatske. Uz besplatan ulaz na sve koncerte kao dodatnu pogodnost, želimo mlađoj publici pružiti priliku da dođe u kontakt s recentnim događanjima na novoj hrvatskoj glazbenoj sceni, te na taj način kreirati svojevrstan inkubator nove kulture mladih u Zagrebu.
Glazbeni okvir projekta Podrži scenu! žanrovski nije ograničen - predstaviti ćemo bendove i izvođače koji se bave najrazličitijim vidovima nekomercijalnog glazbenog djelovanja - punk, reaggae, ska, eksperimentalna glazba, metal, elektronika… Ono što nam je važno je da svi oni sviraju autorsku glazbu i da su što autentičniji u svom izričaju.
www.mochvara.hr/podrziscenu // podrziscenu@mochvara.hr

25.02.2014. sviraju: 

VIKEND-REVOLUCIJA (Zagreb)
https://www.facebook.com/VikendRevolucija
Priča počinje ovako: jednog lijepog dana, ljeto, studentska pauza, Zagorje, višak vremena i inspiracije... Tada nastaje većina ideja koje su kasnije postale dio repertoara Vikend revolucije.

Istovremena sklonost prema reggaeu, rocku, popu, bluesu, soulu "definira" tada još nedefiniran zvuk budućih pjesama. Nastavak priče uslijedio je kada je nekoliko "hrabrih" odlučilo te ideje i takav koncept zvuka pretvoriti u pjesme. No ubrzo nakon toga, tadašnja se postava razilazi. U međuvremenu nastaju nove ideje, a stare pjesme i dalje žele biti odsvirane.
S novim idejama, ovaj puta u Zagrebu, dolazi i nova ekipa koja mijenja ime u Vikend-revolucija. Kemija nastaje odmah na prvoj probi, a rezultat toga ekipa više ne želi držati samo za sebe!

Brojne vrlo uspješne svirke po zagrebačkim klubovima trenutno su iza nas. Singlovi "Naša kuća", "One su krive" i "Mediokriteti" zadržali su se na Ceneru radija 101, svaki po punih 10 tjedana, te se i dalje mogu čuti u programu toga, kao i u eteru ostalih radijskih postaja. U međuvremenu su potpisali i svoj prvi diskografski ugovor s izdavačkom kućom Spona, te snimili prvi spot za singl "Naša kuća". 

LEFTY MICE (Zagreb)
https://www.facebook.com/LeftyMice
Lefty Mice je bend oformljen u travnju 2013 povodom naleta stvaralačke energije stihoklepkinje/frontwoman Zizi i gitargurua/druida Leslija kojima se pridružuju, u svetoj zadaći za obranu ritma, Vanja (bass) i Vonči (bubanj). Muzika banda je rock koji posjeduje zanimljive boje jer vokal Zizi ima dodirnih točaka sa njujorškom scenom kasnih 70’ih ili ranih 80’ih.

NARIKAČE (Zagreb)
https://www.facebook.com/pages/Narika%C4%8De/218279671648268?fref=ts
Narikača (def.) - osoba koja na pogrebima glasno kuka i baca se po zemlji od bola i tuge, biva plaćena za ovu rabotu, a nakon toga sjedne za trpezu kao da ništa nije bilo. Drugim riječima: punk bend sa ska i metal uplivima.

više na facebooku

Slični događaji

SUB 10.12BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
PET 30.12VRELO ZVUKA: CINKUŠI Više
NED 24.09POST METAL KONCERT: GOD IS AN ASTRONAUT Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.