• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2020.
PUSČPSN
4
1011
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

ProgramPETAK 05.06.2020. • VRATA 19:00 • POČETAK 20:00

OPUŠTENA POZORNICA I KINO CIRKUS #4 POD ZVIJEZDAMA

Mjesto događanja: Terasa Močvare


upad: 0 KNPrava prilika za OPUŠTENU POZORNICU & KINO CIRKUS #4,
ovaj put pod zvijezdama- u znaku vatre i dokumentarnog žonglerskog filma, koji svojim naslovom "Sizifov ples", možda ponajbolje opisuje trenutnu situaciju u društvu, umjetnosti, a pogotovo na nezavisnoj kulturnoj sceni.
Pripremili smo vam pravi pravcati ugođaj pod zvijezdama u dvorištu Pogona Jedinstvo i kluba Močvare.

Opuštenu pozornicu prepuštamo vatrenim LAS CALAVERAS-ima, koji će vam dočarati magiju vatre i kako se njome upravlja.

Kino Cirkus ovoga puta donosi istovremeno dirljiv i tužan žonglerski dokumentarac naslova "SIZIFOV PLES" o životu jednog od najpoznatijih žonglera Ernestu Montegu. 

Za opuštanje prije - između i nakon slijedova, zadužen je DJ BOROVICH – prvo uho kozmičke selekcije Hrvatske Funk Delegacije. Uz njegove gramofonske milozvuke, s vatrom će zaplesati i nekolicina freestyle žonglera_ki (#KratkisPoi, Ivo Franges, Lea Ovca i još iznenađenja).

OPUŠTENA POZORNICA:
LAS CALAVERAS - Cirkuski vatreni performans
Nakon mnogo prolutanih godina obilježenih eksperimentima na rubu pameti, Čarobnjak je konačno uspio protjerati krv kroz svoje tri Marionete. Ključni element prirode u njegovoj opsesiji je vatra. Međutim, vatra ima svoju cijenu - nepredvidivu ćud i želju za pobunom, koje Čarobnjaka odvode u nezamislive pustolovine. Ovo je performans koji kombinira elemente manipulacije i žongliranja nizom vatrenih rekvizita, partnersku akrobatiku i suvremeni ples u kombinaciji s koreografiranom scenskom pričom.
Trajanje: 25 min
Izvođači: Diana Fureš, Tatjana Taja Vuletić, Matija Vuletić, Aleksandar Đikić- Aleksandar Svemirski

KINO CIRKUS
"SIZIFOV PLES"
Njemačka 1948. Ernest je imao 12 godina kad je vidio film Tonelli. Žongleri u njemu, Francis i Lottie Brunn, za njega su bili otkriće i u tom je trenu ovaj dječak znao čime se u životu želi baviti. Ono što nije znao je da su dvojac na ekranu, Francis i Lottie, zapravo bili njegov polubrat i polusestra. Dvadeset i pet godina nakon tog presudnog posjeta kinu, Ernest Montego, sada već velika žonglerska zvijezda, napokon upoznaje svog polubrata u Las Vegasu.
"Sizifov ples", dokumentarni je film o životu jednog od najpoznatijih žonglera, Ernesta Montega, istovremeno je i dirljiv i tužan. Pričajući priču o ovoj izuzetnoj obitelji zabavljača, film jasno pokazuje ono što se često zanemaruje: stupanj predanosti i količina vježbe koja stoji iza umjetnosti žongliranja. Samo takav pristup ostavlja na publiku dojam potpune kontrole nad gravitacijom - za samo nekoliko čarobnih trenutaka - uistinu Sizifov posao.
Godina: 2003
Redatelj: Bert Schmidt
Zemlja: Njemačka
Trajanje: 86 min
Podnaslovi: engleski

Kino Cirkus nasljednik je projekta "Cirkuska srijeda" zagrebačkog Cirkuskog informacijskog centra i Male performerske scene. Redovne projekcije u Zagrebu održavale su se od 2010.do kraja 2015. godine.
Projekt dolazi u Split 2014. godine u organizaciji splitskog kolektiva ROOM 100 i u 2018. godini mijenja ime u Kino Cirkus.
2019. godine Kinu Cirkus pridružuje se Cirkorama s organizacijom projekcija u AKC Medika.
Cilj programa je prikazivanje filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

DJ Borovich (Nenad Borovic)
Prvo uho kozmičke selekcije Hrvatske Funk Delegacije, Borovich je vaš novi omiljeni DJ. Sa sobom pakira kuriozitete iz svih dijelova svijeta koji u kombinaciji sa Nenadovom naslušanošću i pop senzibilitetom otvaraju vrata u pomaknutu dimenziju. Onog trenutka kad vam se učini da ne znate kako se trebate kretati, našli ste se u soničnom rascjepu i morate uloviti vlak koji je krenuo. Od nigerijskih eksperimenata u elektronici uparenih sa analognom sirovošću chicago house-a do talijanskog pop krimena podebljanog funk backbeatom dijeli vas samo jedna ploča.

Program Cirkorame u sklopu kojeg se odvija ovaj sadržaj, sufinanciran je sredstvima Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.
Kino Cirkus se realizira u partnerstvu sa ROOM 100 i uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
Realizacija programa odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade POGON. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.