• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramSUBOTA 17.07.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 17:00

MUZIČKI BIENNALE ZAGREB U POGONU

Mjesto događanja: Pogon Jedinstvo


upad: 0 KN17h | plato Pogona Jedinstvo
Suvremena glazba – pitanje ukusa ili razumijevanja?, okrugli stol
moderator: Ivan Violić

programska suradnja portal Kulturpunkt / regionalna platforma Svijet oko nas

Poslijepodnevni okrugli stol o suvremenoj glazbi moderirat će skladatelj Ivan Violić, koji smatra da festival suvremene glazbe "omogućuje živu i neposrednu komunikaciju između kompozitora, izvođača i publike, tj. svih sudionika. S obzirom na to da društvo i umjetnost doživljavaju stalnu mijenu, potrebno je njihov odnos neprekidno njegovati održavanjem dijaloga. Jedan od vidova takvog dijaloga je i okrugli stol koji ću moderirati."
Cilj je okruglog stola, nastavlja Violić, istraživanje odnosa dvaju čimbenika: osobnog ukusa i razumijevanja "jezika kojim djelo progovara". Cilj je također "osmišljavanje recepcijskih strategija kojima se može ostvariti kvalitetniji sud te omogućiti veće bogatstvo doživljavanja i razumijevanja."

Više o programima MBZ-a u Klubu Močvara i Pogonu Jedinstvo možete naći u ovoj MBZ priči.

19h | Pogon Jedinstvo
Jorge Sánchez Chiong: Turntablism; povijest i praksa, predavanje 

Jorge Sánchez-Chiong, koji će u petak, 16. srpnja, navečer biti DJ, a u subotu, 17., održati predavanje, je austrijsko/venezuelanski skladatelj kubansko/kineskog podrijetla. Od 1988. godine živi kao nezavisni skladatelj i umjetnik turntablist u Beču gdje sklada po narudžbama za ansamble, orkestre i festivale nove glazbe. U svojim kompozicijama iznimno naglašenog ritma "nastoji uhvatiti dinamičnost i spontanost improvizacije". Sánchez-Chiong također prelazi okvire koncertne glazbe surađujući s umjetnicima iz novih umjetničkih pokreta koji uključuju eksperimentalno kazalište i elektroničku glazbenu scenu, znanost, performans, turntablism, kao i suradnju s koreografima i s umjetnicima koji se bave filmom i videom.

Sánchez-Chiong studirao je kompoziciju na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. Mentor je na Impulsu u Grazu, a od 2010. godine podučava i kompoziciju na Međunarodnom ljetnom tečaju za Novu glazbu u Darmstadtu. U proteklih nekoliko godina Jorge Sánchez-Chiong stvorio je "precizne tehnike miješanja naizgled neposrednog izražaja i složenih poruka – u improvizirane i komponirane hibride, u kojima se spajaju: buka i instrumental, turntable i zvuk orkestra, komorna glazba i videoumjetnost."

Besplatne ulaznice mogu se rezervirati na mbz@hds.hr.

Preuzimanje ulaznica bit će omogućeno na MBZ info-pultovima ili na blagajnama lokacija odvijanja koncerata dva sata prije početka programa. Rezervacija prestaje vrijediti ukoliko karta nije preuzeta 30 minuta do početka programa.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.