• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramPETAK 16.07.2021. • VRATA 16:30 • POČETAK 16:30

MUZIČKI BIENNALE ZAGREB U POGONU

Mjesto događanja: Pogon Jedinstvo


upad: 0 KN16:30h | plato Pogona Jedinstvo
Kritičarski razgovori – od klasike do undergrounda. Perspektive, alati i prepreke glazbenih kritičara za 21. stoljeće

programska suradnja portal Kulturpunkt / regionalna platforma Svijet oko nas


Ansambl Decoder
18:00h | Pogon Jedinstvo
Prezentacija snimljenih izvedbi disertacijskih skladbi skladatelja doktorskog studija na Sveučilištu Stanford
Davor Branimir Vincze: Xinsheng
Julie Herndon: At That Time
Chris Lortie: Symptom of Expression

***
21:00h | Pogon Jedinstvo
Koncert
Leopold Hurt: Dissociated Press – Final
Sara Glojnarić: Artefacts #2
Sarah Nemtsov: Seven Thoughts
Marko Ciciliani: Going to Hell
Andrej Koroliov: Resist Mix
Alexander Schubert: Sensate Focus
Jessica Aszodi, glas
Ansambl Decoder

Predstavljanje snimljenih izvedbi disertacijskih skladbi skladatelja doktorskog studija na Sveučilištu Stanford jedan je od dvaju programa hamburškog ansambla Decoder na MBZ-u, a oba se održavaju 16. 7. u 18 sati Pogonu Jedinstvo.
Suradnja Odsjeka za glazbu Sveučilišta Stanford, iz Kalifornije, s ansamblom Decoder trebala je obuhvatiti izvedbe triju opera-jednočinki, i na Stanfordu i na Muzičkom Biennalu Zagreb. Zbog epidemije virusa COVID-19 dulji je boravak ansambla uživo na tim mjestima predstavljao logističke izazove pa je projekt prebačen na virtualne opere, koje su producirane i snimljene ovog ožujka u Berlinu pod kreativnim vodstvom Heinricha Horwitza.
Autori čija se djela predstavljaju su Davor Branimir Vincze iz Hrvatske te Julie Herndon i Chris Lortie iz Sjedinjenih američkih država, a njihove jednočinke inspirirane su životom i stvaranjem Gertrude Stein i Alice B. Toklas, boksom i trgovinom organima, kao i dopisivanjem e-mailom.
Ansambl Decoder – "nepredvidiv i energičan" sastav, kako ih opisuje kritika – posvećen je suvremenoj glazbi i ponajviše suradnji s mladim skladateljima. U svojem drugom bijenalskom pojavljivanju u istome danu, u 21 sat će održati koncert uživo te uz sopranisticu Jessicu Aszodi izvesti djela Leopolda Hurta, Sare Glojnarić, Sare Nemtsov, Marka Cicilianija, Andreja Koroliova i Alexandera Schuberta (Hurt, Koroliov i Schubert ujedno su i članovi ansambla). Ovim skladbama predstavit će širok raspon sviračkog izraza, zvukovlja i tema, od pop-bubnjeva preko zvuka u talk-showu i glazbenog pristupa bojama do vježbanja tzv. osjetilne usmjerenosti.

Više o ansamblu, autorima i djelima možete doznati u MBZ priči - https://bit.ly/DecoderAnsambl19:30h | Pogon Jedinstvo
Improvizacija
Kaja Draksler, klavir

programska suradnja jazz.hr

U trenutačnom solističkom repertoaru Kaja Draksler uranja u mikrotonalne mogućnosti i koristi klavir kao zvučnik sa snimkama koje 'sviraju' preko njega. Ona teži tome da svaka kompozicija bude svijet za sebe, sa svojim vlastitim jezikom, vegetacijom, klimom, logikom. Kao i u svojem dosadašnjem radu, zanima ju neprimjetno kretanje između skladanih i improviziranih dijelova, s naglaskom na timbar i strukturu. Ovaj program bit će zabilježen na njezinom drugom solo-albumu koji će u skoroj budućnosti objaviti Unsounds.

Besplatne ulaznice mogu se rezervirati na mbz@hds.hr.

Preuzimanje ulaznica bit će omogućeno na MBZ info-pultovima ili na blagajnama lokacija odvijanja koncerata dva sata prije početka programa. Rezervacija prestaje vrijediti ukoliko karta nije preuzeta 30 minuta do početka programa.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.